img

Valhall for liksomklubber

01.feb.2007 @ 10:20:43
Debatten om liksomklubbene, de etter hvert mange små klubbene skapt av vennskapsbånd og geografisk identitet, har ført til forslag om en eksklusiv mannjevning.

Det betyr at Team Bjørnsen, Oslo Vest, SK 96, SOSS og Black Knights kan være med. Altså er nord, vest, sør og øst dekket.

Sjakk / ølbrett
Et passende brett til anledningen

Navnet må bli liksom-Valhall. Valhall er sjakk + øl. Den som drikker mye, blir belønnet. Alle begynner i sin offisielle ratingklasse. Uratet = klasse 5.

Per tredje påbegynte øl går du ned en klasse. Samme klasse betyr 10 mot 10 minutter, en klasse forskjell 13-7, to klasser 15-5 osv. Seks klasser forskjell og du har vunnet på walkover.

Den store kunsten er å drikke mer enn alle andre, men ikke bli så full at sjakken bare blir tull.

Som vinner av Valhall både i Bergen og Oslo drister jeg meg til en liten vurdering av kandidatene:


* Det er mange tapte hjerneceller og en unge siden de gylne tidene med ribbeinsbrudd og knuste kneskåler, så jeg avskriver meg selv i favorittsjiktet denne gangen.

* Den bunnløst store favoritten er Lars Even Andersen, en mann med stor kapasitet.

Lars EvenHer er favoritten

Lars Even er også en legendarisk Valhall-dommer. Under en 100 liter øl-turnering rundt år 2000 parret han en rekke spillere flere ganger! Det minnet om Grevinnen og Hovmesteren, han som både skulle jobbe og drikke...

* Thomas Robertsen har vært ute en vinternatt før, og klubbkamerat i Team Bjørnsen, Sven Wisløff, er heller ikke tapt bak en ølvogn. Teamets sjef Jussi Pedersen vil starte med en enorm fordel på klokken.

* Vi er også spente på Bjørnar Byklum (SOSS) som vant superlyn i OSS senest tirsdag. Klubbkameraten Bjarte Leer-Salvesen derimot vil nok lide under at mesterspillere har en klasses handicap mot eliten.

* Oslo Vest er nok et hakk bak, men se opp for Stein Arild Aarland. Han har refleksene i orden og hemmeligheten i Valhall er å unngå store brølere.

* Vi har også en liten outsider i Torgeir Holen (klasse 1), som drar fordel av handicap. Klasse 1 er en veldig gunstig klasse i Valhall - du får f.eks allerede fra start av 15-5 mot eliten.

PS 1: Jeg tror forresten Helge Nordahl ligger tynt an - han slet litt på Blindern sist uten at vi skal rippe opp i detaljene, hehe...

PS 2: Apropos fadeser, kommer det mange nok oppfordringer i kommentarfeltet under, skal jeg fortelle hva som skjedde på Blindern da jeg ville over et gjerde etter turneringen...

Kommentarer:
Postet av: En som lurer

Har alle disse sagt ja til å bli fremstilt som storforbrukere av alkohol i din blogg?

01.feb.2007 @ 11:52:12
Postet av: ole v

Hvis noen av de ni nevnte får svettetokter av at andre får vite at de sosiale og gjerne ta en fest, så må de gjerne ta kontakt.

Ellers kommer jeg som tidligere nevnt ikke til å svare på anonyme innlegg i noen særlig glad. Og anonyme personangrep blir slettet.

01.feb.2007 @ 12:01:30
URL: http://olevalaker.nettblogg.no
Postet av: Helge

Er i kontakt med min advokat - generalsekretæren har noen forbindelser som er veldig glad i TV2. Du vil få høre nærmere fra oss ;-)

Forøvrig kan jeg da ikke huske noe veldig ille fra Blindern, men du har sikkert bedre hukommelse enn meg... Og jeg er vel enig i at jeg ikke akkurat tilhører storfavorittene, men se opp for Roar Kjellstrøm fra min klubb, lavt ratede ølhunder skal ikke undervurderes

01.feb.2007 @ 12:17:58
Postet av: Ole Valaker

Man kan vel si at noen av oss fikk i bøtter og spann på Blindern, hvis du trenger detaljer har øyenvitnet Stig G. dem :)

Roar Kjellstrøm hadde jeg glemt, jeg får spørre om tillatelse fra Aftenposten til å nevne ham blant favorittene, hehe

01.feb.2007 @ 12:27:15
URL: http://olevalaker.nettblogg.no
Postet av: Kristian Trygstad

Ole, du har faktisk glemt den turneringen som ble avlyst én runde før slutt fordi monradkortene var borte. En anonym gutt med ledende styreverv ledet da med 1,5 poeng på nestemann, uten at det var nok til å gi ham seieren... :-)

For ordens skyld: Jeg var ikke med, jeg har bare hørt det av en bekjent :-)

01.feb.2007 @ 13:34:43
Postet av: Ole V

Hmm, Kristian, jeg kan ikke huske at den turneringen ble avlyst, det er bare ønsketenking fra deg. Jeg var en verdig vinner på Vindern - med 6,5 av 7 (nestemann: 5 poeng).

Verdig ikke minst fordi det ikke er alle som klarer å knuse ribbein og spille sjakk samtidig ... :)

01.feb.2007 @ 13:39:08
URL: http://olevalaker.nettblogg.no
Postet av: Kristian

Du må lese hva jeg skriver, Ole. Dette var en annen turnering som ble spilt i nærheten av der 25-bussen stopper. (I tråd med anonymiseringskravene her velger jeg å holde åstedet hemmelig).

Dessuten er det vel andre som gjorde en sterkere innsats enn deg den kvelden du skryter sånn av. To andre datt ned fra et gjerde, sov på et gulv og vant en sjakkturnering dagen etter - uten handicap! Alt dette har jeg selvfølgelig bare hørt.

01.feb.2007 @ 13:58:26
Postet av: Ole Valaker

Da misforsto jeg. Trodde du snakket om Tronds blot på Vindern. Jeg har tatt 25-bussen et par ganger (det er en havreise!), men ikke til den turneringen.

Jeg vet at mange var gode på Vindern. Men gi meg litt kreditt, Kristian - jeg raste ned en trapp og knuste ribbein. Heldigvis sto en hyggelig kar fra en liksomklubb og tok imot meg og ølen, ellers kunne det blitt virkelig ille ... :)

01.feb.2007 @ 14:14:27
URL: http://olevalaker.nettblogg.no
Postet av: kristian

Du var dyktig der, Ole, det skal du ha!
Ellers må jeg innrømme at jeg ikke skjønner hvordan Torstein tør foreslå at medlemmene av liksomklubber skal slippes løs på barn. Forbundet burde heller forby den slags! :-)

01.feb.2007 @ 14:17:48
Postet av: Roar

"Ølhund"
Helge A. Nordal kommer til å høre fra min advokat. Den edruelige Øyestein Rosnes Andersen.

"fornærmet part"

02.feb.2007 @ 11:29:57
Postet av: Thomas Robertsen

Forstår at vi nordlendinger, med et hederlig unntak i Walseth som visstnok har svingt begre sørpå tidligere, har enormt mye trening foran oss. Man trenger neppe påpeke at ølkonsum-trening frister en del mer enn Najdorf-varianten i siciliansk akkurat nå. Den kommer jeg sannsynligvis aldri til å forstå så mya av likevel, så as from now vil jeg og flere i Team Bjørnsen ha fokus på Valhall-turneringen.

Når det gjelder "En som lurers" oversaklige innvending om forhåndsfavoritter og klarering, så kan jeg for TB forsikre om at alle elsker oppmerksomheten :-) Det har vært tyngre for de som ikke er navngitt blant favorittene. De har likevel valgt å bruke dette som motivasjon og sverget på at også de en gang vil nevnes som gode øldrikkere i Oles blogg.

Ellers stiller jeg meg fullstendig bak Kristians innvending mht å slippe liksomklubbene løs på barn, men om noen etter hvert skal lære dem å drikke pils så håper jeg det blir noen som vet hva de holder på med.

Thomas

04.feb.2007 @ 07:52:44
Postet av: ole v

Beklager sterkt hvis noen føler seg glemt :)

Ellers er jeg ikke et promille av et sekund i tvil om at ALLE i Team Bjørnsen er gode øldrikkere, men dette dreier seg om kunsten å spille noenlunde fornuftig sjakk samtidig som du må regne med å innta 15-18 halve for å være i toppen på det området.

Feltet er uansett så sterkt at det bare var plass til kremen - og da snakker jeg ikke om Irish Cream, men sterkere saker - i forhåndsomtalen.

Må også ta forbehold om at jeg ikke har full oversikt, så her kan det dukke opp outsidere langt ute i banen.

04.feb.2007 @ 12:37:02
URL: http://olevalaker.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3916287
hits