img

Dette er meg

04.jan.2007 @ 09:17:00
Hei, dette er min nye blogg om sjakk.

Jeg har ansvaret for sjakksidene i Nettavisen, men jeg er egentlig hovedredigerer i avisen. En ganske stressende jobb, men også veldig spennende, siden du sitter midt oppe i nyhetene.

Her er jeg
Bildet er tatt i Budapest der jeg spilte en IM-turnering i 2003. Ta en tur, det er det billigste stedet i Europa i forhold til Norge (60 prosent forskjell)

Jeg er 34 år og er fra Bergen - verdens vakreste by, men har forvillet meg til av alle steder til det overflatiske shoppemekkaet Majorstuen. Har tenkt å flytte tilbake til hyggelig St. Hanshaugen snart, der jeg bodde i seks år like ved legendariske Tranen, stedet hvor Arnie Skifflejoe Norse og hans kone Nipaporn regjerer med sine friske vers ("har du sett min kone, hu som legger seg på rygg for en krone, og hvis hu ikke krona får, så tar hu på seg buksa og går")

Jeg kom til Oslo i 1995 som vernepliktig journalist - jeg er en av de få som har vært fastboende på Perminalen, for øvrig på 10 kvm sammen med Noman Mubashir og en gal, taus mann med fele. Så kom jeg inn på Journalisthøgskolen og var nær ved å drukne i den sagnomsuste Frydenlund-kjelleren.

Etter det har jeg blitt her i Oslo (det er visst umulig å få min tyske samboer til å skjønne at Hansastaden er best - hun byttet til og med quizboken fra Bergen som jeg kjøpte til jul ...) - bare avbrutt av et år i spøkelsesbyen Askim. Ikke dra dit med mindre du er på gjennomfart til harryhandel.

Jeg har spilt sjakk siden jeg var liten. Foreldrene mine har aldri spilt sjakk, men naboen rett over gaten i Nordre Skogvei 27 holdt sjakkurs da jeg var 5-6 år, og dermed var jeg solgt. Jeg fikk lov til å være med selv om jeg ennå ikke var begynt på skolen, og kan du tenkte deg noe gøyere enn å slå de store gutta i 4. klasse...?

Nesten 30 år senere har jeg 2120 eller noe sånt i norsk rating. Jeg holder også på å bli internasjonal mester (IM) i postsjakk. Jeg må bare klare 7 poeng i denne VM-semifinalen, og jeg har et tårnsluttspill med bonde over igjen der maskinen sier +12, så da kan du jo regne ut selv :)

Postsjakken har nærmest vært et hovedfag for meg de siste årene (jeg er cand. mag, kom bare til storfag historie - 1/4 av hovedfag). I postsjakk sender du trekkene på e-post, alle bruker computer og det er selvsagt et helvete å slå en spiller + maskinen hans. Partiene kan pågå i årevis, det er mer som en forskningsoppgave med pinlig nøyaktighetskrav enn virkelig sjakk.

Men nå har jeg tenkt å vende tilbake til verden. Nyttårsforsettet mitt er å komme tilbake over 2200 i rating i brettsjakk ...

Ellers ga jeg i fjor ut boken Lær sjakk med Magnus (Gyldendal). Ja, superstormester Magnus Carlsen (16), altså. Han var medforfatter.

Da de var unge, i 10- til 15-årsalderen, trente jeg kjente navn som Harald Borchgrevink, Kristian Sørensen, Daniel Hersvik i Fana. Harald har også kommet seg inn i Nettavisen nå, på sporten (sjekk her - han laget 14 saker på en dag, og er ganske fornøyd med det:

- Jeg skriver om fotball, og jeg får betalt for det!

Og Kristian, hvis du leser dette - gratulerer med den suverene seieren i Ungdoms-NM i november. Jeg visste Torre ville komme til sin rett til slutt, hehe :)

I senere tid har jeg vært landslagstrener i to sesonger for 11-12-åringer.

Når jeg tenker tilbake, var jeg faktisk også leder i Ungdommens Sjakkforbund i fire år på 90-tallet, men det føles som en helt annen tidsalder. Det er det forresten for forbundet også, den gang måtte vi snu på hver skilling, i dag vasser de i penger fra staten som de sliter med å bruke opp.

Jeg er blitt tildelt USFs hederstegn i gull, men jeg har aldri fått det fysisk - så, det er en etterlysning ... :)

Nå har jeg lille Ronja Marie (3,5 år) og hun liker å spille med pappa, så kanskje jeg er tilbake i ungdomssjakklivet snart.

Kommentarer:
Postet av: Rong

He he Ole.....

Kan du ikkje fortelja litt meir frå militærtenesta di.... :-)

Mvh
UM Rong

05.jan.2007 @ 19:10:37
Postet av: Ole Valaker

Hehe, ja, jeg kan jo skrive om da UM Rong ble til GM Rong ... Og kapteinløytnant Kvilhaug, den aldri hvilende Kvilhaug. Jeg er stolt over å ha vunnet TO klagesaker mot den drittsekken - hvor mange andre i militæret har fått medhold i to klager på to uker?

06.jan.2007 @ 15:01:02
URL: http://www.nettavisen.no/sjakk
Postet av: GM Rong

He he.... Ole, du veit at alle dine sigrar i Forsvaret, skuldast særs god hjelp frå troppen sin tillitsman!!

06.jan.2007 @ 22:24:46

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3400485
hits