img

Sjakk- og burgermester

05.jan.2007 @ 13:36:49
Det er vel bare 3-4 spillere som er bedre enn stormester Emanuel Berg (2586) i Norden nå. Han er en hyggelig kar som har bodd hos meg flere ganger i Oslo. Han handlet også billige svenskevarer til meg da han smatt innom Oslo før jul og vant 2000 kr i superlyn i Oslo Schakselskap.

Emanuel og Ronja
Emanuel og datteren min Ronja Marie spiller stormestersjakk. I bakgrunnen Emanuels PC som rommer en gigantisk partibase og diverse egne åpnings-analyser - den har han med seg overalt.

Han er en tobarnsfar på 25 år som prøver å leve av sjakk. Det livet er ingen dans på roser - og han måtte ta deltidsjobb på MacDonald's. Stormester i sjakk og MacDonald's-ansatt - en unik kombinasjon....

Emanuel er dessverre for oss svensk, men han bor rett over grensen i Arvika. Han er altså nesten norsk - akkurat som skibamsen Thomas Wassberg fra Lennartsfors ble det da han vant OL-gull i 1980 :)

Jeg traff Emanuel første gang på Gausdal for 4-5 år siden. Sammen vant vi en av Hans Olav Lahlums pratelagsjakk-turneringer - Emanuel sto for poengene og jeg for snakkingen, og så rekrutterte jeg ham til norsk seriesjakk på bussen til Oslo.

Derfor følger jeg litt ekstra med på Rilton Cup, der Emanuel begynte med et stygt tap mot en pudding på mitt nivå. Men Emanuel Desperado kom grusomt tilbake med fem strake knockout-seirer. Med remis i siste parti fredag endte han på 7 av 9 poeng og 4. plass. Det holder til 10.000 svenske kroner pengepremie - en pen ukelønn, altså.

Kjenner jeg ham rett, blir han sikkert også med i lørdagens Stockholm Rapid Challenge, der vinneren får 5000 SEK. Han er nemlig rå i lynsjakk - sjekk bare pseudonym Boaz på Internet Chess Club.

Emanuel har (som Magnus Carlsen) et fullproppet program fremover. Han skal nå videre til blindsjakkturnering i Danmark der han møter nettopp Magnus, Peter Heine Nielsen og trolig Curt Hansen 2.-4. februar. Slik gikk det i Fibertex Cup i fjor. Så går turen til Aeroflot Open i på superhotellet Izmailovo i Moskva midt i februar.

PS! Jeg glemte selvsagt at aller første oppgave er Wijk aan Zee 11.-29. januar. Det som er rett foran nesen, er som vanlig vanskelig å se.

Sjekk også: En samling av Emanuels beste partier

Kommentarer:
Postet av: Tigg

Først på Bergs program står faktisk Wijk an Zee, C-gruppen.

05.jan.2007 @ 21:37:27

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3420518
hits