img

Oslo Vest er best

06.jan.2007 @ 15:50:37

Oslo Vest er en liten, eksklusiv klubb som spiller i eliteserien i sjakk. Navnet? Jo, stammen i laget er vestlendinger i Oslo. Flertallet av medlemmene bor også på vestkanten. Hmm, det spiller egentlig ingen rolle - vi liker verken Lyn og VIF uansett :)

Oslo Vest har det klart høyeste ratingsnittet (2198) blant sjakklubbene i Norge. Jeg tror heller ingen andre har et snitt på 5,4 års utdanning.

Kluben har bare ni medlemmer, i ratingrekkefølge: Espen Agdestein (broren til Simen), Stig Gabrielsen, Eilif Skodvin, Trond Gabrielsen, Stein Arild Aarland, Carl Peter Kirkebø, Ole Valaker, Jone Riska Pedersen og Dr. Torgeir Holen.

Carl Peter er østlending og holder med VIF, men vi tror han egentlig er skap-bergenser. Espen er den andre innfødte, men han påstår han bare bryr seg om Wigan. Vel, da har du vel hatt bedre lørdager enn dette, Espen - bare se her.


Trond II
Trond Gabrielsen smiler
tappert dagen derpå


Trond Gabrielsen er Store Høvding og min eks-samboer (vi kjøpte leilighet sammen i 1996 - mange år før det ble trendy, og lenge før folk på Linderud forsto at det kunne stå to guttenavn på døren uten at man var homofile ...).

Trond - alias Fallen-Star på nettet - er en ivrig Brann-tilhenger som har en lei tendens til å slå meg i vanlig sjakk, men jeg tar igjen i lynsjakk og ikke minst i fyllesjakk.

Tappekran
Likefullt ga ham meg en tappekran til jul, en Draught Master som skandaløst nok bare tar Ringnes, så det blir innvielse av den så snart jeg får tak i de godt gjemte 5 liters engangs refillpakningene.

Oslo Vest utgikk i 2006 fra Bergens Schakklubs østlandsfilial BS IV, som i flere sesonger hevdet seg godt i Østlandsseriens 1. divisjon. Den nye klubben oppsto fordi noen lure hoder i sjakkforbundet endret reglene etter at BS IV hadde kvalifisert til den nye Telioserien og fant ut at "maks ett lag per klubb i eliteserien".

Det er for så vidt et greit prinsipp, men ikke etter at kvalifiseringen er ferdig ....

Noen enda lurere hoder i BS IV fikk dermed - en sen og fuktig nattetime på et utested i Oslo - en ide om å starte en ny klubb, for å vinne plassen i eliteserien for andre gang.

Eneste sjanse til å unngå å starte på bunn av seriesystemet var å bli nr 1 eller 2 i åpen klasse i lag-NM i juni i fjor - det ga nemlig fribillett til den nye eliteserien. Vi vant suverent.

Så er vi der. I knallsterkt selskap, mot klubber med mye mer penger og flere spillere, ligger vi på 3. plass så langt. Neste helg spilles 4. til 6. runde, og da skal jeg sikkert i aksjon.

Følg med på live-overføringen her - fredag 12.1 kl 18 --->

Mine tidligere klubber: NTG i fem sesonger, BS IV i fjor, moderklubben Fana Sjakklubb i mange år, Fyllingsdalen likeså, og ett år i Masfjorden.


Kommentarer:
Postet av: Helge A Nordahl

5,4 års utdanning? Hmmm. Akkurat ferdig med gangetabellen da?

06.jan.2007 @ 21:53:46
Postet av: Rong

Kor tid vart det "trandy" for gutar å bu saman?

06.jan.2007 @ 22:21:48
Postet av: Ole V

Jørund - du må byrja å følgja med i hovudstadspressa :)

06.jan.2007 @ 22:34:52
Postet av: Ole V

Helge, på Journalisthøgskolen trengte vi bare gangetabellen til å sjekke om 200 kr ga 6 eller 7 øl til studentpris.

Etter å ha konsulert med Oslo Vests noget mer meritterte økonomer står jeg imidlertid fast på at 48 og et halvt år utdanning delt på ni er 5,4 år.

Jeg kunne selvsagt tatt med desimaler og sagt at det var 4,6666 måneder og slengt på en fotnote om metoden, beklager det :)

06.jan.2007 @ 23:02:19
URL: http://olevalaker.nettblogg.no
Postet av: GM Rong

Hr. jouralist: Poenget går vel meir på utdanninng vs. høgare utdanning......Tak dykk i hop!

08.jan.2007 @ 12:30:20
Postet av: ole v

Vel, jeg har 110 vekttall fra høgskole og universitet, så jeg trekker snittet hårfint opp :)

08.jan.2007 @ 14:12:23
URL: http://olevalaker.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3437490
hits