img

Se Miss World spille sjakk!

06.jan.2007 @ 22:15:55
Her er en skjønnhetsdronning som definitivt vet litt om krig og fred og sånn.

Miss World spiller sjakk
Stillbilde av det nærmere to minutter lange
innslaget på TV-kanalen Kastljos.


Unnur Birna Vilhjalmsdottir ble i desember 2005 Islands første Miss World. I kveld fant jeg 22-åringen på YouTube - ved sjakkbrettet ...

SE VIDEOEN HER

Jeg skjønner ikke ett ord av gammelnorsken, men det synes å være snakk om et oppvisningsparti på et kjøpesenter, mot den kjente sjakkpromotoren Hrafn Jökulsson.

Det lille de viser av brettet, der hun langt ute i spillet har en sunn og fornuftig oppstilling (helt ulikt mange nybegynnere), forteller meg at hun har tatt i brikkene før.

Når kjendiser skal spille sjakk offentlig, skjer det gjerne i en simultan fordi de er helt sjanseløse, men unge frøken Vilhjalmsdottir spiller en mot en og klarer seg bra.

Det virker som opptaket er fra 3. november 2006. Det står også litt om det på TV-kanalens hjemmeside (på islandsk).

Likevel finner jeg ingen andre sjakklige spor etter henne på nettet. På Wikipedia går det frem at hun har et vell av andre interesser litt i samme gate. Og Island er jo et sjakk-elskende land, så det er ikke utenkelig.

Mannen hun spiller mot, er altså Hrafn Jökulsson. Han har markert seg med besk kritikk mot den levende legenden Bobby Fischer, den gale mannen som Island forbarmet seg over i 2005. Les mer om det her.

PS! Det nærmeste vi har kommet en sjakkspillende miss i Norge, er Nina Hagesæther fra Karmøy. Se henne i aksjon her. Hun var i finalen i Årets Ansikt for ca 10 år siden, og har et lass med NM-gull både i åpen klasse og rene jente-NM.

Kommentarer:
Postet av: don duck

veldig bra, en miss som ikke bare har det i utseende men også i huet

07.jan.2007 @ 12:03:34

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3443915
hits