Oslo Rett Vest

11.mar.2007 @ 21:28

Oslo Vest avsluttet eliteserien i sjakk med to tap, og ble dermed nummer 6.

Det er skuffende når vi var med i medaljekampen helt til siste helg, men det samtidig må være ok i en tøff serie der mange ganger norgesmester Asker var i reell nedrykksfare i fire timer i siste runde.

Dessverre stilte vi ikke toppet lag i de to siste rundene. Hvis vi hadde hatt det, ville sølvet vært innenfor rekkevidde.

Toppet lag = ikke meg. Jeg skjemmet meg ut med 0,5 av 3 poeng, men etter tapet mot Moss i 6. runde var jeg fornøyd med spillet i de siste rundene og følte en klar fremgang, selv om uttellingen ble dårlig. Jeg var tilbake på 2100-2200-nivået, fra et pinlig lavt nivå mot Moss.

Jeg utspilte Thor Geir Harestad som stilte seg opp passivt i engelsk åpning lørdag, men fikk hjerneblødning og klarte å tape med en sunn merbonde....

Forandringen i stillingen fra trekk 41 til 46 - etter tidskontrollen, altså - er som en quiz: Hvordan tape her? Jeg tror ingen edru sjakkspillere over 1800 i rating ville klart det.

Jeg presset også mot Øyvind Bentsen søndag, og hadde klar fordel ifølge Shredder (opp mot +1,5), men fant ikke den riktige planen og det ebbet ut i remis.

Vel, hva forteller det? Jeg kunne nok vunnet begge helgens partier, men mangler spilletrening. Det er uten tvil viktig. Tre ratede partier i året er ikke nok i denne tøffe serien der de ivrigste har 50-100 konkurransepartier per år. Jeg ser også at andre med like mye rust på fingrene sliter. 

Jeg har som tidligere nevnt her på bloggen korttidshukommelse og da tror jeg det er ekstra vanskelig å holde nivået.

Så må har jeg tenkt å spille. Det blir en turnering i utlandet snart. Det krasjer med ny jobb etter påske, men Politiken i København i sommer kan være bra? Brødrene Gabrielsen skal til Barcelona i høst, og så er jo alltids Budapest (First Saturday) en mulighet.

Les også om seriesjakken på Torsteins blogg


Kommentarer:
Postet av: Torstein

Lurer på hvem det var som ga Oslo Vest bank søndag? Det kan man lese mer om på linken over :-)

Postet av: ole v

Jeg hadde nå mest inntrykk av at vi slo oss selv både mot Randaberg og 1911...

12.mar.2007 @ 07:45
URL: http://olevalaker.nettblogg.no
Postet av: CPK

Vår prestasjon i helgen var omtrent som om Sebastian Coe hadde løpt 800 m på 3 minutter blank...

18.mar.2007 @ 16:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4736366
hits