Sjakkens salt

02.mai.2007 @ 19:19
En gang i måneden inviterer Henrik Wrangell, i gamle dager en grossist i NM-gull med skolelaget til Ila, til lynsjakk hjemme hos seg selv.

Dette passer utmerket for meg - det er sosialt, du kan ta en øl, kjappe kommentarer hagler (tirsdag ble jeg "bloggeren fra helvete" midt i en Caro-Kann), og egne ratinglister gir et skinn av alvor og prestisje.

Noen vil kanskje si at slike aktiviteter truer det organiserte sjakklivet, jeg tror ikke det er noen motsetning i det hele tatt, og du like gjerne si at kafesjakk og uhøytidelig kappestrid i det private er sjakkens salt*.

Tirsdag hadde unge Wrangell for en gangs skyld stengt tappekranen, men likevel stilte et sterkt 6-mannsfelt med GM Leif Erlend Johannessen og Hallvard Ådnøy i spissen.

Men den var klarest i hodet, var faktisk ikke stormesteren, men nok en gammel helt fra Ila, Hugo Østerberg. Jeg kom faktisk på delt andreplass sammen med Leffi. Det forteller vel bare at i lynsjakk er alt mulig.

Det ble spilt dobbeltrunde som til de fremmøttes plage skred et stykke ut i 1. omgang av Liverpool - Chelsea. Fotball skal man ikke tulle med. Som den legendariske Liverpool-manageren Bill Shankley sa:

"Noen tror fotball handler om liv og død. Jeg kan love deg at det er mye viktigere enn det".

Det er den selvproduserte lynsjakkratingen Wrangell lager også. 15 spillere er med på listen, med rating fra 2660 til 1970. Leif Erlend topper, selvsagt.

Jeg er på en delt fjerdeplass med 2590 - naturligvis kraftig overratet. For å sitere hjernen bak listen: "Den nye, sjokkerende ratinglisten er på oppfordring regnet ut basert på sentralbankens prinsipp om inflasjonskontroll".

Gid det hadde vært sånn i det virkelige ratinglivet...

(* Salt er en del av alle menneskers liv. Det er unnværlig i maten, kroppen, ja, for selve livet. Derfor omtales det ofte som "livets salt")

Kommentarer:
Postet av: Sylvia

Hugo, den reven! En av våre mest lovende juniorer i sin tid, nå den som tydeligvis holder seg kaldest under en fotballkamp.

05.mai.2007 @ 21:10
Postet av: Else Valaker

Hei Olemann

Jammen er det rolig på Sjakkbloggen fortiden.

Mvh-elsemor

11.mai.2007 @ 18:23
Postet av: Nissene på loftet

På tide at du skjerper deg og kommer med noen nye dypdykk i sjakkens salte hav. Vi vil ha mer blod!

19.mai.2007 @ 22:26
Postet av: Else Valaker

Hei Olemann
Hilsen fra en annen nisse på Bjøllebotn.
Ja nå må du skjerpe deg,Ole.
Intet nytt på sjakkfronten?

Mvh-elsemor

20.mai.2007 @ 15:44
Postet av: Sylvia

Sjakknytt for tiden er blant annet forbundets høring om nytt seriesjakkreglement. Frist er 1. juni, og svar sendes inn løpende.

Postet av: Trond S.

Fy faen du er tjukk i hue Valla. Snarere dummere enn en brødbil.

03.jun.2007 @ 03:52

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5428489
hits