Vi lærte 1000 personer å lese sjakk

09.jun.2007 @ 16:48

Så mange klikket og kikket på guiden til sjakknotasjonen sist uke.

Etter suksessen med Simen vs Magnus i 2005 og 2006, var det naturlig for Nettavisen å fortsette under Magnus' VM-match med det ingen andre i Norge gjør: Livedekning av sjakk.

Det endte med over 500.000 visninger, og flere saker på toppen av mest lest-listene.

Livedekningen pågikk i rundt 32,5 timer. I tillegg kom fem forhåndssaker, bildespesial, fire saker til TV 2s tekst-tv - en av dem ble toppsak på hele tekst-tv, og leserne fikk svar på masse spørsmål.

Jeg har fått den dypeste respekt for de som kommenterer live på TV, særlig lange sendinger med golf, skiskyting og Formel 1.

Du kan jo prøve selv: lag diagrammer, mat computere, sjekk åpningsbaser og publiser en kommentar cirka hvert tredje minutt - fem timer i strekk.

Live-saken til Torstein Bae sist søndag inneholdt alene 29.000 tegn (+ 17 diagrammer). Det tilsvarer tre kronikker i en avis eller 30 sjakkspalter!

Da vi var ferdige, føltes det som å ha besteget et fjell. Eller som Torstein sa etter fem timer på søndagen:

Jeg skulle gjerne rukket en kopp kaffe i hvert fall!

Men turen ble lettere med hyggelige tilbakemeldinger fra lesere og fra Sveriges ledende sjakknettsteder, schackforum.se

"Senaste nytt om kandidatmatcherna och Magnus Carlsen i synnerhet finns på norska Nettavisen."

For min egen del var imidlertid det mest overraskende og gledelige at over 1000 lesere gikk inn på lenken med "slik leser du trekkene".

Målet med sjakkdekningen i Nettavisen, helt siden tomåneders-matchen Magnus vs verden i 2002, har vært å skrive for folk flest. Informere, skape en leseropplevelse - rett og slett få sjakk ut til folket.

Hvis du skal ha en sjanse i riksmedia, må sakene også ha mer enn 5000 potensielle lesere.

Jeg tror Torstein tenker i samme baner. Han lenker ivrig til oversikten over hvor man kan spille sjakk.

Da er det godt å vite at naboen i 3. etasje, som aldri har nevnt sjakk med ett ord, sendte e-post etterpå og var fornøyd. Min far, som ikke kan sjakk, fulgte også intenst med på siste akt på søndagen.

Og Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum, som aldri har spilt et ratet parti i sitt liv, fulgte med. Han skrev til Torstein og meg etterpå (han har godkjent at jeg trykker det):

"Som ivrig leser av alle sakene, er jeg imponert over bredden, vinklingene og den løpende, kvalifiserte analysen ... Fantastisk god jobb, og utrolig morsomt å følge for en som er litt interessert i stoffområdet." 

Det var jo akkurat det som var målet.


Kommentarer:
Postet av: Gegga

Jeg er en av de mange som har fulgt IVRIG med på Nettavisen, diskutert på diskusjonsforum og fulgt nøye med på Magnus. Jeg er MEGET godt fornøyd med dekningen deres. Gøy at det er live-sendinger av sjakk på nettet! På Island er det jo live-sendinger på TV og sjakk-program på TV. Håper vi kan få til dette i Norge også med tid og stunder.

13.jun.2007 @ 13:27
Postet av: olev

Takk for det, Gegga. Jeg burde jo nevnt diskusjonsforumet også - Norges klart største. Det er jo nesten blitt som en liten klubb som går av seg selv, der en god del faste medlemmer stikker innom hver gang Magnus spiller.

13.jun.2007 @ 16:27

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5458920
hits