Gi NM til Bergen!

05.jul.2007 @ 21:38
Det er ganske utrolig at Norges nest største by ikke har arrangert Landsturneringen siden 1977.

Riksdekkende TV kom til byen før sjakk-NM.

Vi prøvde å gjøre noe med saken for 13 år siden. Jeg var med på en søknad i 1994, men Alta vant. At det ga 200 færre deltakere, spilte ingen rolle for delegatene som fikk seg en ferietur til det eksotiske nord.

Jeg sa fra at det ville bli veldig lenge til neste gang Bergen søkte hvis delegatene stemte "feil".

Nå har Bergen endelig søkt igjen. Jeg kan berolige alle med at jeg ikke er involvert denne gangen. Hordaland sjakkrets står bak, med støtte fra klubbene i kretsen. Bergens Schakklub med Eirik Gullaksen i spissen vil være sentrale i arbeidet, formoder jeg.

Les hele søknaden her

Spillested blir Haukelandshallen - en storstue for blant annet håndball, volleyball, basketball, turn og boksing - som har god plass til alle på ett gulv.

Hallen ligger like ved Brann stadion sør for Bergen sentrum, og du kan også se Brann trene på Nymark like ved.

Fredrikstad vil også ha NM i 2009. Det er mange dyktige og ivrige folk i plankebyen. Men Fredrikstad hadde NM senest i 2003. Moss har også hatt det nettopp, så denne må jo være en enkel sak.

OPPDATERING: Tromsø har også søkt i siste liten. De vil ha NM, nordisk mesterskap og junior-VM i løpet av 3 uker. Høres ut som en sikker oppskrift på å brekke nakken ... Se søknaden på Tromsøs hjemmeside.

Og valget, ja det skjer på forbundets kongress på Hamar søndag.

Ikke stem feil igjen.

Kommentarer:
Postet av: Sarpingen

Husk at Tromsø har kastet seg inn i kampen :)

06.jul.2007 @ 13:54
Postet av: oj3

"Husk" blir vel litt feil, for det ante jeg ikke da jeg skrev denne kommentaren ...
Men det finnes vel en frist for å sende inn slike søknader som Tromsø uansett må ha brutt.

06.jul.2007 @ 14:39
Postet av: Don

Nå må alle gode krefter samles for å få Landsturneringen til det beste alternativet i 2009 og det er selvsagt Bergen. Det skjer mye fantastisk bra i Tromsø om dagen og på sjakkarenaen ser det ut som om vi går spennende tider i møte. Men her har Tromsø sjakklubbs arrangementsivrige hurragutter spent buen for høyt. Eller de må jo gjerne søke, tilsynelatende godt på overtid, men det ser da unektelig litt snodig ut all den tid de sa fra seg tildelt Landsturnering i fjor. Dersom Tromsø sjakklubb lykkes i å arrangere en turnering av Arvit Chess Challenge-format hvert år, så er det mer enn godt nok. I tillegg er det jo mulig OL og what-not. Flotte initiativ og mange gode tanker, men Landsturneringen for 2009 skal til Bergen.

06.jul.2007 @ 16:22

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5463821
hits