Supermodell og sjakkpresident

01.jul.2007 @ 15:46
På fredagspils kan alt skje. Men at sjefen skulle slå i bordet med selvopplevd historie om en sjakkspillende supermodell fra Estland var noe uventet.

Det viste seg at han (Petter Danbolt) hadde bodd der da han var med på å bygge opp en ny avis.

I byen Tartu var det folkefest - den årlige "Postimees-dagen". Postimees er Estlands største avis. Og midt i festen foregikk det en sjakk-simultan på byens torg.

Den som ga simultanen, var presidenten i forbundet.

Så langt, helt normalt.

Men presidenten het Carmen Kass - og er supermodell (med all respekt, Torstein Bae, dette høres ut som en bra president!).

Carmen Kass

Det hele tok lengre tid enn beregnet, og planen som var å presentere resultatene med intervju på scenen falt bort.

Da kruttrøyken til slutt la seg, viste det seg at Carmen hadde vunnet alle partiene!

Kass er A-kjendis i hjemlandet. I tillegg til modellkarrieren har hun prøvd seg både som politiker og skuespiller. Hun må være en ganske sterk sjakkspiller. I 2004 dristet hun seg å spille lynsjakk mot dagens verdensener Vishy Anand (se artikkel hos Chessbase).

De fleste av oss, norske elitespillere inkludert, ville blitt feid av brettet og hadde vært knapt våget å stille opp i en slik duell.

Den godeste Carmen spilte en uortodoks siciliansk med  1.e4 c5 2 Lc4 e6 3. De2 Sc6 4. Sf3. Det sies at Anand ble så forbløffet og forvirret av den vakre motstanderen at han tilbød remis istedenfor å spille en forsert matt - en ekte gentleman, denne inderen.

Carmen Kass vs Anand
Carmen Kass mot Vishy Anand (Foto: Scanpix)

Carmen ble født i 1978 i Tallinn. Hun ble oppdaget på et supermarked som 14-årng og dro til Milano. Hun har vært på forsiden av blader som Vogue og Elle og har gjort det stort, særlig i Frankrike.

VIDEO: Carmen Kass viser frem Victoria's Secret

Men denne modellkarrieren tok en litt uvanlig sving hjemom Paul Keres' fødeland. I 2004 ble hun nemlig valgt til president i det estiske sjakkforbundet.

Planen var at hun skulle sjarmere FIDE-delegatene til å velge Estland som arrangør av sjakk-OL 2008, men arrangementet endte hos favoritten Dresden. Her har vi noe å tenke på for Tromsø ...

Ifølge Wikipedia har Carmen datet superstjernen Leonardo DiCaprio, og på ryktebørsen er hun også blitt koblet til den tyske stormesteren Eric Lobron.

Lobron har jeg møtt titt og ofte på ICC - og sogar slått flere ganger (kallenavn Yardbird). Men jeg har litt vondt for å tro at en mann som er spilt hele 30.000 partier på ICC har tid til en supermodell ...

Kommentarer:
Postet av: Tarjei

Det er da ikke snakk om "rykter" at Kass er sammen med Lobron, det er vel mer fakta.

03.jul.2007 @ 21:34
Postet av: oj3

Ja, Tarjei - du pleier å vite sånt, men jeg fant bare opplysninger på nettet om at de datet i 2004-05, og ingenting på senere status.
Uansett - nå er Team Bjørnsen på saken, så vi får nok en klar oppklaring derfra.

04.jul.2007 @ 09:36

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5473848
hits