Dejlig sjakkferie

23.jul.2007 @ 00:40
(JÖNKÖPING I SVERIGE): Stadig flere nordmenn velger å spille sjakk i sommerferien.

Nettavisens oversikt viser at minst 87 norske vikinger er på sjakk-tokt denne sommeren.

Smak på det tallet.

Jeg har en klar følelse av at norsk sjakk er på opptur, og antallet starter i utlandet er en god indikasjon på det. Det viser at svært mange er aktive.

De 87 jakter på ratingpoeng, erfaring og gode opplevelser også utenfor brettet.

Sånn sett er det typisk å se rapportene fra gladguttene i Team Bjørnsen som har vært i Falconara i Italia. Flere i følget var så opptatt med det sosiale at de ikke spilte i turneringen engang.

Sjekk bildene derfra, så ser du flere ølglass enn sjakkbrikker. Men jeg ser ikke noe til de mørkhårete dronningene fra støvellandet på bildene, gutter??

Selv skal jeg være sjakkturist og -journalist i et par dager. Jeg er på vei nemlig til Politiken Cup etter å ha smuglet inn et opphold i Helsingør blant Liseberg, dyreparker, Pippi og Emil og Købens Tivoli.

Fra et hotell i Jönköping kunne jeg søndag kveld følge Emanuel Berg, Torstein Bae og Kjetil Lie live - alle la på til tre strake. De neste dagene blir det ekte live.

Jeg har en mistanke om at Torstein vil kreve lønnsøkning i Nettavisen hvis han endelig klarer å presse ratingen over 2400 og bli IM. Det ser jo lovende ut etter at han nedspilte stormester Tiger Hillarp Persson i 3. runde.

Sjekk resultatene i Politiken her

Hele 38 nordmenn spiller i Politiken og sju andre deltar i Nordisk for seniorer og kvinner som spilles samme sted, så her blir det mange å hilse på.

Følg med på bloggen og Nettavisen.no/sjakk for oppdatering og bilder.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5486452
hits