Aftenpostens Dumme Dum

18.sep.2007 @ 18:59
Jeg blar raskt gjennom Aftenposten på morgenen. I dag kom jeg over et innlegg fra Oddvar Aasen, svigerfaren til Simen Agdestein, som het "Sjakk-kritikk med rette".

Det slo meg med en gang - at han gidder! Jeg har sett det før. Hver gang Magnus Carlsen har gjort det stort og Aftenposten er eneste medium i Norge har oversett saken, så er botsøvelsen å trykke et leserinnlegg fra en misfornøyd abonnent.

Så får de et kjekkas-svar av Arne Hole i hans spalte Hole in One.

Nå var det Aasens tur. "Sjakkritikken mot Aftenposten er notert. Om enn ikke på sportssiden", var det knappe svaret.

Og det er faktisk det mest saklige svaret jeg har sett fra den kanten.

For oss som dekker sjakk i andre aviser er det selvsagt bare deilig at Aftenposten er impotent, arrogant og kunnskapsløs. Men Knut Bøckman må jo vri seg i smerte over den fiendtlige innstillingen til "Kongenes spill".

Jeg har tidligere hevdet på denne bloggen at Aftenposten er verstingen i sjakk-klassen.

For VG Nett, VG Papir, Dagbladet.no, Nettavisen, P4 og NRK har alle hatt mye sjakk de siste årene, særlig knyttet til Magnus. Jeg mener mye i forhold til størrelsen på den organiserte sjakken i Norge - selv om sjakkfolk vil alltid mene at de fortjener mer.

I Aftenposten derimot kjemper sjakkspaltist Rune Djurhuus en ensom kamp mot vindmøller. 

Hole, som er veldig opptatt av andres feil - han har i flere år saumfart TV 2 og Nettavisens livefotball-referater i jakt på skrivefeil, tar visst ikke korrekturlesingen så nøye. Bare se Oddvar Aasens innlegg:

"Aftenposten er tydeligvis en vanskelig diskusjonspartner i denne saken, jevnfør Holes "vriåtterfleip", så jeg anbefaler alle sjakkinteresserte å se på Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".

Aasen har åpenbart prøvd å skrive www.sjakk.no eller liknende, men sensuren/korrekturen til Hole har  erstattet url-en med "Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".

Internett er visst litt for nymotens for 60-åringer i papiraviser.

Jeg har ikke fått med meg hva den nevnte vriåtter-fleipen handler om. Men hvis Hole har klart å sammenlikne Magnus Carlsen med en vriåtter-spiller, så er det jo fascinerende dårskap.

Det er som DeLillos synger: Her kommer Dumme Dum.

For øvrig har jeg mange journalistkolleger som er fascinert av og liker å spille sjakk. Det er også mange som ler av og håner sjakk og sjakkspillere, som Hole.

Det er greit nok, men de andre har ikke ropert eller behov for å vise hele verden sin aversjon.

PS! Jeg ser på Google at Hole er en "bandymann" - en ufattelig kjedelig mini-idrett. Så er det sagt. Bare tenk om jeg skulle sitte i Aftenposten og lire av meg akkurat det et par ganger i året - det hadde blitt trist for alle i lengden ...

Kommentarer:
Postet av: ?

"så jeg anbefaler alle sjakkinteresserte å se på Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".
Hva mener du her?

22.sep.2007 @ 11:14
Postet av: olev

Jeg mener at det sto på trykk i Aftenposten:
"Aftenposten er tydeligvis en vanskelig diskusjonspartner i denne saken, jevnfør Holes "vriåtterfleip", så jeg anbefaler alle sjakkinteresserte å se på Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".
Åpenbart har Oddvar Aasen prøvd å skrive sjakk.no eller liknende, men sensuren/korrekturen i Aftenposten byttet det ut med "Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".

22.sep.2007 @ 13:11
Postet av: Anton

Sjakk er kjedelig. Drittkjedelig.

02.okt.2007 @ 10:25
Postet av: oj3

Da må jeg si artig en som deg har klart å forville seg inn på en sjakkblogg, Anton. Har du et litt kjedelig liv...? :)

07.okt.2007 @ 16:43
Postet av: Anonym

Sjekk dagens innlegg på Bergens hjemmeside. Oddvar Aasen fikk det til han :)

31.okt.2007 @ 22:33
Postet av: Oddvar Aasen

Til Anonym: Hadde det bare vært så vel i Aftenposten som tirsdag og onsdag. Torsdag og fredag var resultatet fra lag-EM borte igjen, så noe har skjedd i Aftenposten. Kanskje var det en sjakkinteressert journalist på kveldsvakt de to første dagene? Jeg har etterlyst en forklaring, men Sporten i Afetnposten er ikke de som svarer på mailer.
Til Ole: Takk for at du kommenterte innlegget mitt. Det ble egentlig skrevet i sommer til "Hole in one", men der kom det ikke på trykk. Før meg hadde flere innsendere påpekt hvor dårlig dekningen av Magnus sine prestasjoner var. Det var det Hole fleipet bort med "vriåtterresultater".
At mitt innlegg lang tid etterpå kom på trykk som et leserinnlegg, ble jeg gjort oppmerksom på av andre sjakkspillere. Jeg kjente heller ikke til at www.sjakk.no var blitt til "Feil. Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".
I denne saken gjelder det å stå på, derfor gikk jeg ut med oppfordringen via sida til Bergens Schakklubb.

02.nov.2007 @ 10:06

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5529764
hits