img

Mareritt mot Moss

14.jan.2007 @ 15:40:19

I dag har jeg spilt mitt verste sjakkparti siden jeg overså det meste mot Göran Fant i 2002. Se det partiet her.

Jeg debuterte i Telioserien for Oslo Vest mot Moss og merket fort at det var rust overalt, forrige ratete parti var i mars 2006.

Shredder 10 slakter åpningen og mener jeg står til tap etter sju trekk (!). Etter det ble en kamp mot veggen, men Paul Johansen lot meg slippe unna - lenge.


Etter 38 trekk er jeg (svart) i ferd med å ri av en kraftig tidsnød:

Johansen - Valaker

Jeg har tre trekk til tidskontrollen og en ny time på klokken. Derfor synes jeg det er best å flytte rundt litt på kongen.

Egentlig skulle jeg gjøre Tab8, bare jeg kom til 40 trekk og fikk tenkt litt mer på det..... Da er remis sannsynlig. Så skjer 38 . Kg7? 39. Kg2 Kg8 40. De1 Kf8?? 41. De5! og hvit vinner. Damene byttes og det blir trekktvang.

Du kjenner kanskje følelsen: Du bruker masse tid etter en dårlig start og når du endelig får sjansen, så roter du det bort. Det verste var likevel at jeg ikke fikk gjort ett eneste aktiv trekk.

Det positive er så gjennomgående dårlig spill gjør at du skjønner at det er tid for å ta seg kraftig sammen.

Likevel var jeg sikker på at Oslo Vest skulle vinne matchen:

Gabrielsen - Ådnøy

Stig Gabrielsen har syltet Hallvard Ådnøy og skal selvsagt gjøre Txd8 Dxd8 Te1 og svart kan pakke sammen. Han sier selv at det også var planen, men i tidsnøden begynte han å tenke på andre trekk og gjør De6+??. Som taper!

Istedenfor 4-2-seier blir det 3-3. Et mer unødvendig poengtap skal du lete lenge etter.

Trøsten er at det kommer nye sjanser og at vi er med for fullt i kampen om medaljene. Teten med seks runder: 1. OSS 12 lagpoeng, 2. Bergens 9, 3. Porsgrunn 7, 4.-5. Oslo Vest og Moss 7.

Se alle resultatene i 6. runde her


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3577417
hits