img

Glade gutter på tur

16.jan.2007 @ 18:38:50

Jeg husker det ennå. Foreldrene mine ble livredde da poden med varmt førerkort og mammas bil ikke var hjemme 00.30.

Det var 16 år siden, og lenge før mobilens tid.

Morten Madsen
Er denne mannen farlig å spise pizza med?

Hadde jeg hatt en mobil, kunne jeg ringt og sagt at jeg spiste pizza på nyåpnete Venezia (se kart) med Morten Madsen etter klubbkvelden i Fyllingsdalen. Når du er 19, tenker du ikke på foreldrene som er redde (for bilen?).

Nå er han i Praha Open sammen med to andre gode klubbkamerater fra hine, hårde dager i Fyllingsdalen Sjakklubb i Bergen - Tor Gunnar Nordnes og Ole Woldseth. Se daglige reisebrev hos Sotra sjakklubb

Fyllingsdalen brakk ryggen på to utmattende arrangementer, Ungdoms-NM i 1989 og -90. Jeg laget bulletinen under begge NM. Den ene gangen sov jeg ikke på 50 timer. Slikt blir man zzzombie av. Og det var flere enn meg som våknet fra marerittet og ikke orket å lage mer sjakklubb.

( RETTING: Jeg skrev at min dobbeltgjenger - David Toska, spilte NM i Fyllingsdalen og knuste Helge Nordahl. Mesterhjernen slo imidlertid Nordahl i NM året før - se partiet på side 19 her. Jeg tror likevel han spilte NM i Fyllingsdalen også i 1989. Noen som vet dette? )

Men tilbake til saken. De tre nevnte musketene er blant mange i Fyllingsdalen som fant nytt tilhold i Sotra Sjakklubb, et vekstområde utenfor Bergen. Se medlemslisten her - minst 9 av er eks-Fyllingsdalen.

Dette er folk som har det gøy med sjakk. Så gøy at de har dratt til Tsjekkia. Tar jeg ikke feil, er dette første utenlandsturen.

- Ole W, Tor Gunnar og jeg har tøffet oss og dratt på guttetur til Praha Open sammen med tre andre klubbkamerater ... Ole har fått en formidabel start, skriver Morten Madsen til meg.

Simen og co i Praha
Simen Agdestein og hans NTG-følge stakk innom Praha på vei hjem fra turnering i Budapest. Bak fra venstre: Håvard Holder, Tor Gunnar Nordnes (ja, han har selvsagt vært dørvakt), Morten Madsen, Afhsin Alikhani og Ole Woldseth

Min navnebror Ole Woldseth har virkelig slått til med 3,5 av 6 og en ratingprestasjon på 2168 på seks runder - mer enn 300 poeng over hans egen!

12 norske spillere er i Praha akkurat nå. Sjekk alle her - prestasjoner, resultater og rundeoppsett

Tor Gunnar Nordnes (1649) er også i støtet med en prestasjon på 1977, og Morten Madsen selv har kommet i siget etter tre strake tap og står nå med 2,5 poeng.

I 6. runde tok det visst litt av, bare hør her:

«Morten etter hvert taket på stillingen, og utspilte til slutt sin tyske motpart, som under partiet viste seg som en sur grinebiter: han tilkalte turneringsleder med anklager om fusk (at Morten skulle plassert en bonde fra c4 til d4 mens han var på toalettet), men dette ble avist av turneringslederen etter at partiet ble spilt gjennom på sidebordet.»

Lykke til videre!

PS! Er du på Internet Chess Club (ICC), finner du Morten Madsen som Madboy.


Kommentarer:
Postet av: Helge A Nordahl

Du husker feil Ole, det er riktig at "mesterhjernen" var smartere enn meg, men partiet ble spilt på Gjøvik i 1988, ikke i Fyllingsdalen

18.jan.2007 @ 09:19:37
Postet av: ole v

Huffda. Det er rettet nå. Jeg vil gjerne vite om Toska var med i -89/-90 også, hvis noen vet det?

18.jan.2007 @ 12:20:46
Postet av: Morten L. Madsen

Jeg synes nå du husker bra, jeg, Ole! De serverte faktisk veldig god Pizza på Venezia i gamle dager! Artig og treffende blogg, dette!

Som i gamle Fylingsdalen sjakklubb, er klubbmiljøet i Sotra preget av en "høy sosial faktor", med mye uformell sosialisering! Kanskje det er noe av det de 9 spillerne fra "dalen" har bragt med seg?

Ellers er turneringen nå ferdig her nede, og alt i alt er vi fornøyd. Ole gikk ut med 5 poeng og sterke 2159 i prestasjon!

18.jan.2007 @ 15:39:49
Postet av: Ole Woldseth

Hei, Ole, artig blogg du har. Jeg mener bestemt at jeg har bulletinene fra NM for ungdom i 1990 og 1991 (mener jeg) liggende i arkivet et sted. (Husker du skulle få hjelp av beryktede Jostein Stakseng et av årene.) Så jeg skal sjekke opp Toskas deltagelse når vi kommer hjem. Flyet går tidlig lørdag morgen.

19.jan.2007 @ 10:53:45
Postet av: Henrik

Hei - fra Toska til Magnus
Kan noen forklare meg hvorfor Magnus gir bort tårnet sitt i trekk 39 mot Motylev i dag når han kan ta løperen med bonden? Når så Motylev sjakker med tårnet i neste trekk kan vel Magnus rømme til d8. Så vil han miste hesten etter neste sjakk, men så roer det seg vel med rimelige vinstsjanser? Lot mitt eldgamle Chessmaster spille igjennom. Den velger å ta med bonden, men så K til f8 og trekkgjent. Tvinger jeg maskinen med K til d8 og lar den spille ut, vinner svart (Chessmaster 9000 med kort betenkning!).

19.jan.2007 @ 22:51:04

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3619734
hits