img

Har Magnus kontroll eller trøbbel?

18.jan.2007 @ 17:37:09
Ny kort remis for Magnus Carlsen i Corus torsdag. Selve partiet var ikke mye å snakke om, det varte kun 20 trekk og var en kjedelig affære.

Men en sikker remis mot motstanderen i VM-matchen i mai, Levon Aronian (rating 2744), må være balsam for Magnus Carlsens selvtillit. Og gi håp før den matchen.

Magnus, 5. runde Corus
Hmm, er han blitt nærsynt?

Eller kan de korte remisene i 4. og 5. runde være et tegn på at 16-åringen er usikker på formen og sin taktiske slagkraft og ikke helt tør å spille ut stillingene? Det er en nærliggende tanke etter det stygge tapet mot Ponomariov, og den misbrukte hundreprosent-sjansen mot Navara.

Magnus' partier i Corus diskuteres heftig på Nettavisen. Sjekk innleggene og si din mening.

Det er bekymringsfullt at turneringen begynner på å likne på den første superturneringen Magnus spilte i november. I Tal Memorial i november tapte Magnus to ganger og resten ble remis.

Aronian-Magnus
Her var spillerne enige om at det ikke var noen vits å fortsette

I et intervju etter turneringen sa han: - It's very difficult to win games. Les intervjuet her.

Likevel var det et anstendelig resultat i et ulvelag, men hvis det nå blir en ny turnering uten en eneste seier, ryker fort statusen som publikumsyndling. Remisene mot Anand og Aronian minner mer om slitne Karpov enn en ung, sulten, angrepslysten spiller.

Men det kan jo også være Magnus bare har tatt et lite pitstop for å fylle opp tanken og kommer tilbake for full musikk.

Hva tror du? Skriv en kommentar under artikkelen


I morgen venter Alexander Motylev (2647), den antatt svakeste i det 14 mann sterke feltet. Nå må Magnus kjenne sin besøkelsestid.

Følg partiet live på hjemmesiden fra klokken 13.30, eller på ICC, Playchess.com eller hos World Chess Network.

Kommentarer:
Postet av: GM Rong

Ole: Kan ikkje forventa "festfotball" mot desse karane. Remis er heilt ok.

18.jan.2007 @ 20:51:40
Postet av: ole v

Jørund: "Festfotball" - vel, er egentlig at de ikke spilte 1. omgang engang...

19.jan.2007 @ 13:12:44
Postet av: Geir

Magnus må få en seier for å se at det er mulig i disse store turneringene. Og for at publikum kan se det er mulig også. Gutten er jo enda ung, så han er jo fortsatt i en læringsprosess. Hvor gode var Aronian, Kramnik og Topalov da de var 16 år?

Jeg er fortsatt bitter over runde 2., og da regner jeg med at Magnus ikke helt er over dette heller. Men vi satser på et hel-poeng i dag!

19.jan.2007 @ 13:39:05
Postet av: iforbifarta

Kasparov spilte ganske mange partier not Karpov i 85 , før han la om stilen og spilte solide åpninger.Sakte men sikkert kom han seg inn i matchen og utlignet , de fleste anså dette for usannsylig ...men det skjedde. I all idrett må man herdes før man kan ta steget videre , det er en læringsprosess som alle som har nådd et høyt nivå har vært gjennom og kjenner igjen.Magnus blir bedre for hver eneste dag som går der nede. Dersom han laget av det rette materialet (noe jeg tror han er ), så kommer det helpoenger snart.

19.jan.2007 @ 20:25:24

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3656924
hits