img

Nytt tap for Magnus

20.jan.2007 @ 20:39:12

Lørdag gikk det galt mot Peter Svidler, og nå har Magnus Carlsen tre tap og fire remiser i Nederland. Det betyr 13. og nest siste plass og søndag venter verdensmester Vladimir Kramnik ...

Magnus tapte med hvit lørdag. På toppnivå er svarte seire ganske uvanlig. Måten det skjedde på, må også være demoraliserende for Magnus:

Han fikk ingenting ut av åpningen (var 8. a3 som Svidler selv har spilt, så lurt?), så overtar motstanderen gradvis initiativet. Og når Magnus prøver "å gjøre noe" blir bare feil.

Spill gjennom partiene til Magnus i Corus hos bergensjakk.no

Dette er ikke i vanlig stil og form fra 16-åringen. Svenskenes håp Emanuel Berg spiller jo mer Magnus-sjakk enn Magnus selv. Han har nå 5 av 7 poeng og delt 2. plass i C-gruppen.

Lørdag ga Emanuel Desperado en offiser mot lille Parimarjan Negi (født 1993) som reagerte med lynets hastighet - han gjorde de første 26 trekkene på 13 minutter!

Jeg trodde Emanuel hadde overspilt mot en sylskarpt forberedt motstander, men jammen kombinerte han seg ikke til et litt bedre sluttspill som han klarte å hale i land.

Følg Magnus og Emanuel søndag fra kl 13.30 her.


Kommentarer:
Postet av: Vidar

Jeg vet ikke jeg, men sjakk er i hvertfall et remispill. Det vil si at trekker begge det riktige trekk så ender det remis uansett.
I en slik situasjon er en da serdeles avhengig av å kunne avsløre en motstanders svakheter for å kunne vinne. Det er altså ikke nok bare å konsentrere seg om sitt eget spill, motstanderens stilling må analyseres.
Det står for meg som en gåte at Magnus ikke tar seg tid til å sjekke motsanders trekk, men velger å fortsette i eget spor.

Det er mye som skjer når en er 16. Perspektivene skifter tildels voldsomt.
Det er ikke selvsagt at Magnus fortsetter med sjakk, etter min mening. Å flytte brikker på et brett et helt liv står for meg som(unskyld meg) bortkastet.
Med et slikt lyst hode bør Magnus drive med ting som IKKE ER ET REMISPILL, hvis du fårstår hva jeg mener.

det foresvever meg at Simen Agdestein, som vel var rangert på 15 plass en gang i tia, antakelig trakk en slik konklusjon.

21.jan.2007 @ 16:01:33
Postet av: ole valaker

TIL VIDAREN:

1) For det første var kanskje Magnus den 15-åringen i Norge som tjente mest penger i fjor, så helt bortkastet er det ikke... :)

2) Er det mer bortkastet å prøve å nå til topps i sjakk enn å bruke livet på å bli god i roing, god i fotball eller hva det måtte være?

3) Simen var en helt annen historie. For han var også et stort fotballtalent og klarte vel ikke helt å bestemme seg.

21.jan.2007 @ 16:42:57
URL: http://olevalaker.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3695602
hits