img

Her går han på vannet

21.jan.2007 @ 16:58:17

Det skjer mirakler i Corus. Dessverre er det ikke Magnus Carlsen som utfører dem, men vår svenske venn Emanuel Berg, som har to barn med bibelske navn og som også kaller seg "Boaz" på nettet.

I dag gjorde han 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 h6 som aldri er spilt før, ifølge onlinebasen til Chessbase. Etter 14 trekk var stillingen både vanvittig og vittig:


Kosintseva - Emanuel Berg
Emanuel Berg svart mot Kosintseva.

Se hele partiet kommentert av IM Jesper Hall

Svart har flyttet alle offiserene tilbake på stallen - lærebøkene må nå skrives om :) Dette er for viderekomne - vi advarer, ikke gjør det samme hjemme.

Simen Agdestein har fortalt hvordan han, som ung og i verdenstoppen (før han ble idrettsinvalid) noen ganger følte at han kunne gå på vannet. Alt fungerte - alt var mulig. Det må være den samme bølgen Emanuel er inne på nå.

Han har gått på ukjente stier og kommet helskinnet tilbake (1. e4 d5), han har spilt Lc1-g5-c1 med hvit og han har ofret offiser i åpningen.


KosintsevaDet er ikke pent å slå jenter, Emanuel

Så kommer han altså opp med et helt nytt tredjetrekk. Bare det er en prestasjon i seg selv, og så går han hen og vinner!

Jeg siterer et av innleggene på Nettavisens diskusjonsforum. «Jeg liker denne svensken han spiller virkelig underholdene partier!».

Den i særklasse peneste deltakeren i Corus, Nadezhda Kosintseva (2496), ble provosert av Emanuels spill og ofret en offiser. Men Emanuel holdt hodet kaldest og økte til 6 poeng etter 8 runder.

Magnus klarte remis mot verdensmester Vladimir Kramnik søndag. En pen fjær i hatten. Det så litt svett ut etter åpningen, men Kramnik fikk ikke til noe og etter 28 trekk ble de enige om remis.

Mandag er det hviledag i Nederland. Magnus bør sove mye og godt, for han møter sylskarpe og formsterke Teimour Radjabov tirsdag. Og så venter livsfarlige Veselin Topalov med svart på onsdag ...


Kommentarer:
Postet av: sjakkguru

Det er ikke riktig at 3.-h6 er et nytt trekk, Ole. Din lagkamerat, den sterkeste Gabrielsen, har blant annet møtt det i seriesjakken og slått Djurhuus, tror jeg. Trekket er også foreslått i artikler i New in chess. På tide å skjerpe kildesøkene? ;-)

21.jan.2007 @ 23:10:41
Postet av: ole v

Tja, trekket finnes i hvert fall ikke hos Chessbases gigantiske onlinebase. Jeg ser ingen Gabrielsen-Djurhuus-partier med 3...h6 hos Norbase heller.

22.jan.2007 @ 09:24:03
Postet av: sjakkguru

Hva med å spørre Stig? :-)

23.jan.2007 @ 13:18:40
Postet av: ole v

Tja, det er selvsagt mulig de har holdt på med noe 3... h6-tull og tøys en gang i tiden, men det er ikke registrert verken hos Chessbase eller Norbase, så da er det i hvert fall ikke kildesøkene det er noe galt med :)

23.jan.2007 @ 14:38:35
Postet av: sjakkguru

Hva med å heller få opp en artikkel om kosintseva-søstrene? Selv om de ikke er tvillinger, er jo parallellen til Austin Powers drømmer om japanske tvillingsøstre nærliggende!

23.jan.2007 @ 16:42:16
Postet av: Audun Sele

Hei Ole,

Hmm, jeg synes du tar i vel mye når du sier at Nadezhda Kosintseva er den i særklasse vakreste av deltakerne i Corus. Selv synes jeg søsteren Tatiana er mye penere - faktisk så pen at hun danket ut Isabelle Mercier i konkurransen om hvem som får være bakgrunn på desktop'en min.
Ellers vil jeg ønske lykke til videre med den store jobben du gjør for norsk sjakk gjennom sjakk på nettavisen og alt det andre du har gjort/gjør for vår kjære hobby.

Mvh. Audun Sele, Molde.

27.jan.2007 @ 09:01:37

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3708476
hits