img

Rush og Krush til Gausdal

21.feb.2007 @ 10:13:11
Det skjer spennende ting på Gausdal i april. Primus motor Hans Olav Lahlum har lokket hele 70 deltakere til høyfjellet. Sjekk listen her. Du kan melde deg på helt til 1. april.

Jeg har vært på Gausdal mange ganger - første gang under Landsturneringen i 1985! Denne gangen krasjer det med jobbskifte samme mandagen som Gausdal Classic starter.

Men jeg tar gjerne imot forslag på turneringer i det store utland (skriv kommentar under) - det er på tide på å spille litt igjen før jeg glemmer reglene...

En av de påmeldte til Gausdal er Irina Krush, særlig kjent fra matchen Kasparov vs verden hos MSN i 1999.

Irina Krush
Mange mannlige sjakkspillere har et "Krush" for denne damen

Irina - den gang bare 16 år - var en av ekspertene som ga råd. I det 10. trekket foreslo hun en forbløffende nyhet som verdenslaget stemte inn. Kasparov sa senere at han mistet kontrollen, og at han ikke var sikker på om han ville vinne eller tape.

Matchen endte i et antiklimaks. Pga tekniske problemer fikk verdenslaget aldri se Irinas forslag til de 58. trekket. Det endte med at laget valgte et svakt trekk og Kasparov vant raskt.

Les mer om Irina på Wikipedia

PS! Ser også at Oslo Vest er representert på høyfjellet med Stein Arild Aarland. Nå må du være forsiktig, Stein, du var jo helt matt av all sjakken da du kom ned fra Gausdal i fjor...

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=4338661
hits