img
februar 2007
ma ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28

Har jeg funnet formen?

28.feb.2007 @ 12:29:05
Sannhetens time nærmer seg - avslutningen i Telioserien er bare halvannen uke unna. For Oslo Vests del er det spennende siden vi kjemper om medalje.

Jeg har tidligere skrevet her på bloggen at jeg spilte mitt verste parti på årevis i forrige runde i Telioserien.

«Det positive er så gjennomgående dårlig spill gjør at du skjønner at det er tid for å ta seg kraftig sammen», skrev jeg i forbannelse den 14. januar.

Så, hva har skjedd? Man må øve for å bli bedre, og har jeg øvd - litt i hvert fall.

Men hvordan trener du egentlig sjakk? Sjakk, slik jeg ser det, består av flere disipliner:

* Du må være god til å regne varianter
* Du må ha blikk for kombinasjoner, inkludert kunsten å hindre motstanderens planer
* Du bør ha god posisjonsforståelse
* Du må ha store kunnskaper om åpningsteori
* Du må selvsagt kunne standardstillinger i sluttspill også
* Du må ha sterk psyke, ukuelig vinnervilje og evne til å takle tidsnød

Summen gjør sjakk svært vanskelig. Det er også mye verre å vite når du har truffet formen enn i mer fysiske aktiviteter. Se bare på Magnus, fra fiasko i Corus drar han til Mexico og banker verdenstoppene.

Jeg har i hvert fall testet det taktiske blikket på Chess Tactic Server. Her er det masse å gå på.

Jeg har faktisk kjøpt noen bøker, men selvsagt ikke åpnet dem ennå ... Men noe er det viktigste er å gjenoppfriske gamle teorikunster. Det aller er hvis du har tid til å lære noen nye, så blir motstanderen forvirret.

En metode kan være å spille partier på ICC og så sjekke dem mot åpningsteorien.

Jeg laget en prøvekonto på ICC tirsdag. Jeg har en annen konto, men en slik 7-dagerskonto er fin til å teste ut ting uten å rasere ratingen.

Jeg avdekket raskt problemer i åpningene når jeg tråkker utenfor kjente stier. Men lyn er lyn og ratingen i 5-minutt er blitt pene 2256 på 58 partier. Tilbake på slagmarken ligger bl.a GM Efstatios Grivas (fiderating: 2510) og GM Davor Rogic (også 2510).

2256 holder forresten til 99. plass blant de 2643 medlemmene som har aktiv 5-mins-rating på ICC.

Sjakk = nerd?

25.feb.2007 @ 15:30:24
Jeg husker at NRK radio gjorde narr av sjakk en gang da jeg gikk på Journalisthøgskolen for ti år siden. Jeg husker det fordi noen av mine medstudenter syntes det var veldig gøy.

Slik ser mange journalister på sjakk. Et spill for asosiale tullinger - helt uinteressant for den jevne leser.

Det var i hvert fall slik før. Et unntak er TV Norge som inviterte Simen Agdestein med på nerdefotball. Det laget vi også sak på i Nettavisen (les den her), og spurte TV Norge hva Erik Thorstvedts tidligere landslagskollega gjorde på et slikt lag. Det var umulig å få svar - jeg antar at de krøp sammen fordi de rett og slett ikke visste at Simen hadde vært på landslaget i fotball. De tenkte bare sjakk = nerd ...

Simen Agdestein - Plutokratene
Plutokratene - rasket sammen av TVNorge. Hmm, hva gjorde Simen Agdestein her? Hvorfor inviterte ikke TVNorge f.eks Lars Bohinen som spilte sammen med Simen...?

MEN - jeg tror disse holdningene har endret seg. Litt i hvert fall. Hvis det faktisk har endret seg, er det utrolig viktig for potensialet til sjakk i media.

For jeg tror de fleste andre enn TV Norge har fått med seg Simens talenter i dans, fotball og sjakk - og at han er trebarnsfar og gift med en stortingsrepresentant. Han var visst normal likevel. Det hjelper også at Magnus Carlsen fremstår som en relativt vanlig tenåring.

Etter Magnus' sjokk-seier mot verdensener Veselin Topalov har selvsagt spørsmålet om sjakk i media blusset opp igjen. Mange mener at dekningen er altfor dårlig, men la meg bemerke at både VG Nett, Dagbladet.no, Nettavisen, P4, Aftenposten, Budstikka og NTB hadde saken.

Jeg har for øvrig vært med i et medieutvalg som skal levere en innstilling til kongressen i sommer. Utvalget er blitt ledet av Oddvar Aasen, og siste møte er nå på mandag.

At det finnes et slikt utvalg, er det tegn på at noen mener det er for lite sjakk i media. Jeg synes ikke det er så ille, forholdene tatt i betrakning. Sjakkfolk må stikke fingeren i jorden og se på hvor mange som spiller i Norge, hvordan dekningen av andre aktiviteter er osv. Husk at de fleste store avisene har sjakkspalte - bare det er jo et enormt fortrinn i forhold til f.eks orientering, bowling, bandy, bordtennis, sprangridning og alle de andre du knapt ser i riksmedia. Betydningen av å være synlig hver dag året rundt må ikke undervurderes.

Det er ikke riktig å sammelikne med sjakk med fotball og ski som har en unik posisjon hos norske journalister. Mange av mine kolleger anser dette som folkesporter (som de gjerne har bedrevet selv - akkurat det er viktig!) som er unntatt normale nyhetskriterier, og terskelen for å komme på trykk er noen ganger latterlig lav.

De siste årene har jo Magnus' fremganger bidratt til mye oppmerksomhet om sjakk i alle mediekanaler, selv om han har sagt nei flere ganger har han vært innom det meste fra Skavlan til Rikets Røst.

Jeg husker reaksjonen til en fremtredende tillitsvalgt da Otto Jespersen inviterte Simen og Magnus høsten 2005: Hvorfor skal de være med der - for å bli grillet og tabbe seg ut? Det var frykten for sjakk = nerd som krøp frem.

Jeg var imidlertid sikker på at de ville klare seg meget godt (Rikets Røst har også en vennligsinnet sjel i 2300-spiller Eilif Skodvin i redaksjonen) og de sjamerte jo TV-seerne.

Så hvem er best på sjakk? Jeg tenker ikke på sjakkspaltene nå, men ordinær redaksjonell omtale som gir en helt annet oppmerksomhet enn spaltene.

Det er liten tvil om at VG (både papir og nett) sammen med Nettavisen er best på sjakk. Foruten at VG har Simens spalte har de også fulgt Magnus jevnt og godt på ordinær redaksjonell plass.

I Nettavisen er det også - i motsetning til i mange andre redaksjoner - flere er interessert i sjakk. 10-15 stykker kan reglene, noen er ganske sterke hobbyspillere og følger litt med på hva som skjer. En jente på NA24 kunne meget overraskende fortelle at NRK-kjendis Lars Monsen nettopp hadde skrevet inn på bloggen til Henrik Carlsen. Og hun spiller ikke sjakk engang, men samboeren er visst helt vill med F5-knappen når det er live sjakk på internett.

Alt dette er en stor fordel. Det er klart det er lettere å få saker på forsiden i en slik atmosfære. Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum har også vært med på bedriftslaget (som er Norges beste!) flere ganger. Både i april 2004 og i november 2005 viet Stavrum lederen til sjakk.

Gunnar Stavrum - Nett på sak
Fra 26. april 2004. Dette er en av to ledere som ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv har skrevet om sjakk

På den andre siden ler jeg av sjakkdekningen til såkalt seriøse Aftenposten. Det hjelper ikke at hadde en helside på papir lørdag - på nyhetssidene, selvsagt. For sporten i Aftenposten synes ikke det er interessant med en norsk 16-åring i verdenstoppen.

Så er jo heller ikke sporten i Aftenposten mye å skryte av på andre felter - en meningsmåling blant trenere og spillere i landets to øverste fotball-ligaer viste at 0 prosent hadde Aftenposten som sitt førstevalg på fotball!

Da jeg så et innlegg i spalten til moroklumpen Arne Hole, der han bare lo bort et spørsmål om den manglende dekningen og anerkjennelsen av Magnus Carlsen, skjønte jeg at her var det snakk om uvitenskap og arroganse i uskjønn forening.

Det er en farlig, men dessverre ikke uvanlig kombinasjon blant journalister ...

Sensasjon av Magnus

23.feb.2007 @ 10:16:24
Det er bare å bøye seg i støvet. Ingen nordmann har tidligere slått verdenseneren i sjakk, slik Magnus Carlsen gjorde i natt.

Det var imidlertid X-files og superglid på en gang: Topalov ga opp i en remisstilling!

Magnus - Topalov remisstilling
Her ga Topalov opp. Ganske utrolig. Computeren Rybka gir følgende remisvariant: 64 - Dd5+ 65. f3 e5 66. Dh7+ Kf8 67. Dh8+ Dg8 68. Sh7+ Kf7 69. Sg5+ Kf8 og evig sjakk

Både Chessbase og pappa Henrik rapporterer at Topalov ristet sjokkert på hodet da han fikk demonstrert den enkle veien til poengdeling av Magnus like etter partiet.

Dermed er Magnus tilbake i tet Linares-Morelia - også kjent som verdens mest prestisjefylte turnering, ettersom ledende Anand gikk på en smell.

For oss som satt opp altfor lenge i natt, kan det være greit med fridag i Mexico fredag.

Magnus skal ifølge Henriks blogg bruke tiden til fysisk fostring: Fotball og tennis står på programmet. For min egen del skal jeg bruke tiden til å trene bicepsen :)

Så logger vi oss på lørdag kveld når Peter Leko står for hogg.

Se alle Magnus' partier hos bergensjakk.no

Rush og Krush til Gausdal

21.feb.2007 @ 10:13:11
Det skjer spennende ting på Gausdal i april. Primus motor Hans Olav Lahlum har lokket hele 70 deltakere til høyfjellet. Sjekk listen her. Du kan melde deg på helt til 1. april.

Jeg har vært på Gausdal mange ganger - første gang under Landsturneringen i 1985! Denne gangen krasjer det med jobbskifte samme mandagen som Gausdal Classic starter.

Men jeg tar gjerne imot forslag på turneringer i det store utland (skriv kommentar under) - det er på tide på å spille litt igjen før jeg glemmer reglene...

En av de påmeldte til Gausdal er Irina Krush, særlig kjent fra matchen Kasparov vs verden hos MSN i 1999.

Irina Krush
Mange mannlige sjakkspillere har et "Krush" for denne damen

Irina - den gang bare 16 år - var en av ekspertene som ga råd. I det 10. trekket foreslo hun en forbløffende nyhet som verdenslaget stemte inn. Kasparov sa senere at han mistet kontrollen, og at han ikke var sikker på om han ville vinne eller tape.

Matchen endte i et antiklimaks. Pga tekniske problemer fikk verdenslaget aldri se Irinas forslag til de 58. trekket. Det endte med at laget valgte et svakt trekk og Kasparov vant raskt.

Les mer om Irina på Wikipedia

PS! Ser også at Oslo Vest er representert på høyfjellet med Stein Arild Aarland. Nå må du være forsiktig, Stein, du var jo helt matt av all sjakken da du kom ned fra Gausdal i fjor...

Magnus tapte 3. runde

20.feb.2007 @ 10:23:13
16-åringen var ikke lenge i paradis. Natt til tirsdag ble han utspilt med hvit av verdenstoer Anand.

Det er en prestasjon i seg selv å tape med hvit med slavisk - hvis man ikke spiller for hardt. Men Magnus satte opp en rolig Meraner og hadde sikkert remis i tankene.

Etter 20 trekk tilbød han også poengdeling, men da hadde Anand fått blod på tann.

Magnus gjorde rett og slett for mange feilvurderinger til å overleve mot en spiller av Anands format, rapporterer pappa Henrik Carlsen på sin blogg.

Dermed falt Lommedalens store sønn til delt tredjeplass superturneringen Linares-Morelia. Han har 1,5 av 3 poeng, godt over forventet. Det er 11 runder igjen, så mye kan skje.

Se bildespesial på Nettavisen

Tirsdag er det fridag i Mexico. I 4. runde har Magnus har svart mot verdensfemmer Vassilij Ivanchuk, som kom inn som reserve på kort varsel. Alle partier sendes direkte hos arrangøren.

Spill gjennom Magnus' partier hos bergensjakk.no


Magnus leder!

18.feb.2007 @ 04:23:30
Her kommer jeg hjem fra en bytur og oppdager at Magnus Carlsen leder superturneringen Linares - Morelia etter 1. runde.

Resultater: Se rapport på Chessbase
Blogg: Sjekk hva pappa Henrik skriver

Ved 04-tiden norsk tid, etter fem og en halv times spill, hadde Alexander Morozevich (2741) fått nok, og ga opp. De tre andre partiene endte med remis, dermed er Magnus alene i tet.

Dette var en kjærkommen seier for Magnus ikke har vunnet på 22 partier på dette nivået.

Morozevich med hvit var en perfekt motstander i åpningsrunden ettersom Magnus har hatt et godt tak på russeren.

I 2. runde søndag kveld har det norske håpet svart mot Levon Aronian, som han også møter i VM-match i mai.

Henrik Carlsen har fått blogg

17.feb.2007 @ 11:57:34
Lørdag kl 22.30 norsk tid braker det løs for Magnus Carlsen i Linares - Morelia. Henrik Carlsen er med til Mexico og rapporterer på sin nye blogg: http://blog.magnuschess.com. Her finner du også masse bilder.

Henrik Carlsens blogg
Og slik ser bloggen ut

Jeg hadde gleden av å opprette kontakten med sjefen i Blogsoft, som svært gjerne ville ha Henrik med på laget. De kastet seg rundt og skreddersydde en blogg til ham.

Dette vil bli lagt merke til ute i Europa, som Arne Scheie pleide å si da Norge overrasket i fotball. Magnus er jo kjendis i flere land, kanskje særlig i Nederland og Spania.

Rafiq Charania er mannen Henrik og sjakk-Norge kan takke for hjelpen. Du finner han på http://blogg.charania.no/.

Det begynner nå å bli et pent knippe med norske sjakkblogger. Foruten Henrik Carlsen, har vi:

Torstein Bae - http://torstein.nettblogg.no/

Lars Andreassen - http://larssa.nettblogg.no/
Sverre Johnsen - http://sverreschesscorner.blogspot.com/
Jan Arne Bjørgvik - http://bjorgvik.nettblogg.no/


Og så meg selv da :)


I 1. runde i Mexico har Magnus hvit mot Alexander Morozevich (2741) som han pleier å ha godt tak på. Ellers møtes Ivanchuk - Leko, Topalov - Anand og Svidler - Aronian. Ivanchuk kom inn som reserve for Teimour Radjabov som trakk seg etter innbrudd på hotellrommet.

Følg partiene live her

Hå-hå-h6

15.feb.2007 @ 21:59:51
Vår svenske venn Emanuel Berg har fått en grusom start i Aeroflot Open med to strake tap.

Han har spilt mye i det siste. Kanskje for mye. Det gikk i hvert fall galt da han prøvde samme finten i Moskva som han lyktes med i Corus i januar mot søte Nadezhda Kosintseva.

Fransk h6
Rettelse: Det var ikke en svenske som fant opp dette løskruttet

Emanuel gjentok det friske 3 - h6 i fransk åpning mot Zoltan Almasi (2669). Dumdristig mot en superstormester som også ser ut som en jugoslavisk leiemorder. Etter 33 trekk var Emanuel slakt - se partiet her, og han mistet nok appetitten på h6 for en lang stund.

Dette gir meg sjansen til å rette opp en feil her på bloggen. 3 - h6 er nemlig ikke så kreativt som jeg trodde.

Jeg fant ingen partier med 3... h6 i onlinebasen til Chessbase, og hevdet at trekket aldri var spilt før.

Men:

Eirik Gullaksen sendte meg like godt en fil med ni partier i varianten, særlig av stormestrene Emmanuel Bricard (2467) og Nikolay Legky (2461).

Gullaksen skrev: "Denne åpningen ble mye spilt i 2004 til 2006 grunnet en arikkel i New In Chess ... Online-databasen til ChessBase gir jeg ikke mye for ... Både jeg og Kjetil Stokke så en del på denne åpningen i fjor vinter."

Så da skulle det være oppklart.

PS! To nordmenn er også med i Aeroflot Open. Det er Andreas Esbensen og Tron Walseth som spiller i gruppe C for spillere ratet under 2200. Følg med på deres blogg fra Moskva her.

VIDEO: Er nr 1 i sjakk en juksemaker?

14.feb.2007 @ 12:06:02

Dette videoklippet ryster sjakkverdenen. Nummer 1 på verdensrankingen, Veselin Topalov, blir nå etterforsket for juks. Se klippet og døm selv:

http://www.youtube.com/watch?v=Xz727X0PSmo

I videoen gjør Topalovs manager Silvio Danailov rare håndbevegelser og prøver å oppnå øyekontakt med sin spiller, før han raskt går ut av lokalet for å bruke mobilen.

Corus - Danailov
Hva driver Silvio Danailov med her?

Videoen er tatt av en hollender under Corus-turneringen i januar, der også Magnus Carlsen var med.

Nå er ikke Danailov noe orakel i sjakk, men spørsmålet er han mottar computer-trekk per mobil og så formidler disse videre til Topalov gjennom kodete beskjeder.

Både spillerforeningen og verdenssjakkforbundet FIDE har varslet etterforskning. Ikke så rart, ifølge flere kilder tror nå omtrent hele verdenseliten at Veselin Topalov jukser regelmessig.

Topalov har vært under mistanke lenge. Men det tok ikke fyr før sjakkmesteren og journalisten Martin Breutigams detaljerte avsløringer i Süddeutsche Zeitung nylig. Denne avisen er ikke akkurat er noe sladreblad a la "Gravid Mette-Marit bortført i UFO", men en av Tysklands største og mest respekterte aviser.

Russiske Kommersant fulgte denne uken opp med et oppslag der de nærmest korsfester Topalov.

Det gjør de med bakgrunn i nye videobevis, og et lite poeng er at videoen stammer fra en annen runde (den 11.) enn de to Breutigam beskrev.

Også Simen Agdestein omtaler saken i sin spalte i VG onsdag. Interessant, siden Simen har erfaring fra verdenstoppen, men også fordi han tidligere har sagt til meg at han ikke tror noen jukser på høyt nivå. Rett og slett fordi det ikke er mulig.

Har du endret mening nå, Simen?

Magnus og Topalev
Veselin Topalov studerer Magnus Carlsens stilling i partiet mot Topalovs erkerival Vladimir Kramnik i Corus

Og Danailov? Jo, han avviser alle påstander. Han kan ikke huske hva han gjorde i Nederland. Han truer nå med å saksøke den tyske journalisten og andre som prøver å "sverte Topalovs rykte".

En skjebnens ironi er at Veselin Topalov og hans klovnehoff selv beskyldte verdensmester Vladimir Kramnik for å ha en computer på do under VM-matchen i fjor. På andre kjenner man seg selv?

Les også: To fiender - en video


Varmer opp til finalen

12.feb.2007 @ 14:31:50

Forberedelsene er finalehelgen i Telioserien i mars er i full gang, og da kalles det inn klubbkveld selv i liksomklubbene.

Dessverre har jeg syk og måtte stå over Oslo Vests samling lørdag kveld (og natt). Derfor har det også gått litt tregt her på bloggen.

Telioseriens tre siste runder blir et rotterace med toppede lag og stormestre over en lav sko. Oslo Vest kan fortsatt rykke ned, men risikoen er ørliten. En mer sannsynlig uttelling er 3-4 lagpoeng siste helgen, og det kan fort holde til medalje.

Sjekk også Torstein Baes vurderinger: Slik blir serieinnspurten. Og se alle seriesjakk-resultatene hos Rune Djurhuus.

PS! Apropos liksomklubber, så er det interessant å se at det kan bli mange av dem i toppserien neste år. Både SOSS (allerede klar for kvalik-kamper), SK96 og Team Bjørnsen har sjansen.


Stor respons på Torsteins quiz

09.feb.2007 @ 14:42:17

Torstein Bae har laget en premie-quiz med seks spørsmål på Nettavisens sjakkside. Onsdag ettermiddag var det kommet inn hele 45 svar. Fristen for å svare er fredag.

Blir quizen for lett for deg, anbefales Ivar Arekletts 2149 spørsmål om regler, begreper, åpninger, spillere, klubber, tidsskrifter, turneringsresultater, mattoppgaver, historie osv. Det må ligge et enormt arbeid bak - klapp, klapp, Ivar.


Vi er seriemester - to runder før slutt

08.feb.2007 @ 10:12:16
TV2/Nettavisen har vunnet årets bedriftserie i sjakk. Vi holdt på å spore av mot Nsb onsdag, med 0-2 ble til 4-2 og den sjuende strake seieren.

Det gir 14 lagpoeng. Telenor BIL på andreplass bare ni. Her er full resultatservice.

Følgende ti har vært med, i bordrekkefølge: Torstein Bae, Hans Kr. Harestad*, Harald Borchgrevink, Carl P. Kirkebø*, Ole Valaker, Svein H. Lian, Terje Roer, Gunnar Stavrum, Henrik Færevåg og Erlend Wathne.

Harestad og Kirkebø er eksterne, de andre har deltids- eller fulltidsjobb i TV 2 eller TV 2 Interaktiv.

Laget vant også i fjor, og ble nummer to i 2004-05.

PS! Etter seieren i går ble det debriefing på på rustbrune Cafe 33 på Grünerløkka. Dette ble gjort meget grundig og helt til seriens fellessekretær ved 02-tiden erklærte seg «getrunken» ...

Klarer jeg å slå Super-Silje?

06.feb.2007 @ 10:00:08
Det pågår harde kamper på Chess Tactic Server. Det store spørsmålet er: Hvem er best av «Super-Silje» (Silje Bjerke) og meg?

Silje Bjerke
Super-Silje under OL i fjor

Jeg fant denne skattekisten på Torsteins blogg, og holdt på i nær to timer i går. Jeg måtte jo opp på et noenlunde anstendelig nivå før jeg kunne skrive om dette ...

På siden ligger det 23.803 oppgaver som du kan løse online og få rating. Det går på tid, og det lønner seg å løse oppgavene på under tre sekunder.

Akkurat nå er Super-Silje på 124. plass og OleVal på 127., med henholdsvis 1701 og 1700 i rating.

Over 9500 profiler er registrert, så jeg er kanskje ikke så dårlig som jeg hadde fryktet. Jeg fant bare 6-7 nordmenn foran på listen, blant de 128 som har prøvd seg.

Men det er langt opp til Torstein Bae som er sjef her også med 1868 og en pen 16. plass. Best er engelske "Weinstein" med 2120, så må du regne med å havne et par hundre poeng under offisiell rating.

Det begynte ekstra ille ratingmessig for min del, jeg skjønte ikke bæret i starten og begynte på 1350.

Nå har jeg tatt 460 oppgaver og løst 78,3 prosent av dem, og føk forbi Super-Silje. Det skulle jeg aldri sagt til Torstein Bae (kjæresten), for klokken 00.10 i natt tikket det inn en SMS:

«Nå er du i hvert fall bak igjen».

MEN - jeg nekter å gi meg …

PS!
Har du tips om andre sider? Mens Chess Tactic Server hjelper på intuisjonen, trenger jeg aller mest regneoppgaver og «finn det beste trekket i denne typiske stillingen».

Magnus så mest i blinde

04.feb.2007 @ 14:13:29
Magnus Carlsen var overlegen i blindsjakkturneringen Faaborg-Midtfyn Cup.

Magnus og Heine
Magnus og Heine analyserer. Legg merke til posituren - den som har vunnet står oppreist og litt henslengt, men taperen sitter og ser spørrende ut...

Det var ingen overraskelse når vi vet at 16-åringen har spilt blindt mot åtte elever på NTG samtidig - en ekstraordinær oppvisning. Men etter 13 partier og 0 seire i Corus var formen et stort spørsmålstegn.

I Danmark fikk Magnus tilbake følelsen av å score mål. Og når du først gjør det, pleier alt å bli så mye enklere.

Allerede i 1. runde fikk han nettkjenning mot sin egen sekundant Peter Heine Nielsen (2651), og finalen mellom Nordens to beste spillere søndag ble en maktdemonstrasjon fra Magnus' side. Totalt slo han Heine hele 3,5-0,5.

Dermed kan Magnus dra hjem med 10.000 dejlige danske kroner og ny selvtillit i bagasjen. Det kommer godt med når han skal ut mot de store ulvene i Amber Blindfold and Rapid i mars.

Emanuel Berg tok tredjeplassen selv om han slet spillemessig. Jeg tipper den unge tobarnsfaren og sjakkproffen synes 6500 danske kroner er greit for en helgs arbeid....

Takk for at du klikket - klikk mer

03.feb.2007 @ 13:03:45

Det er registrert over 10.000 sidevisninger på bloggen nå, fra vel 4300 unike IP-adresser.

Snart har dobbelt så mange vært innom denne sjakkbloggen som det er medlemmer i sjakkforbundet (2500 i NSF) ...

Et annet lite jubileum er at 100 kommentarer er passert.

Fortsett å skrive inn ros og ris under innleggene, jeg prøver å lage et nytt hver dag.


Valhall for liksomklubber

01.feb.2007 @ 10:20:43
Debatten om liksomklubbene, de etter hvert mange små klubbene skapt av vennskapsbånd og geografisk identitet, har ført til forslag om en eksklusiv mannjevning.

Det betyr at Team Bjørnsen, Oslo Vest, SK 96, SOSS og Black Knights kan være med. Altså er nord, vest, sør og øst dekket.

Sjakk / ølbrett
Et passende brett til anledningen

Navnet må bli liksom-Valhall. Valhall er sjakk + øl. Den som drikker mye, blir belønnet. Alle begynner i sin offisielle ratingklasse. Uratet = klasse 5.

Per tredje påbegynte øl går du ned en klasse. Samme klasse betyr 10 mot 10 minutter, en klasse forskjell 13-7, to klasser 15-5 osv. Seks klasser forskjell og du har vunnet på walkover.

Den store kunsten er å drikke mer enn alle andre, men ikke bli så full at sjakken bare blir tull.

Som vinner av Valhall både i Bergen og Oslo drister jeg meg til en liten vurdering av kandidatene:


* Det er mange tapte hjerneceller og en unge siden de gylne tidene med ribbeinsbrudd og knuste kneskåler, så jeg avskriver meg selv i favorittsjiktet denne gangen.

* Den bunnløst store favoritten er Lars Even Andersen, en mann med stor kapasitet.

Lars EvenHer er favoritten

Lars Even er også en legendarisk Valhall-dommer. Under en 100 liter øl-turnering rundt år 2000 parret han en rekke spillere flere ganger! Det minnet om Grevinnen og Hovmesteren, han som både skulle jobbe og drikke...

* Thomas Robertsen har vært ute en vinternatt før, og klubbkamerat i Team Bjørnsen, Sven Wisløff, er heller ikke tapt bak en ølvogn. Teamets sjef Jussi Pedersen vil starte med en enorm fordel på klokken.

* Vi er også spente på Bjørnar Byklum (SOSS) som vant superlyn i OSS senest tirsdag. Klubbkameraten Bjarte Leer-Salvesen derimot vil nok lide under at mesterspillere har en klasses handicap mot eliten.

* Oslo Vest er nok et hakk bak, men se opp for Stein Arild Aarland. Han har refleksene i orden og hemmeligheten i Valhall er å unngå store brølere.

* Vi har også en liten outsider i Torgeir Holen (klasse 1), som drar fordel av handicap. Klasse 1 er en veldig gunstig klasse i Valhall - du får f.eks allerede fra start av 15-5 mot eliten.

PS 1: Jeg tror forresten Helge Nordahl ligger tynt an - han slet litt på Blindern sist uten at vi skal rippe opp i detaljene, hehe...

PS 2: Apropos fadeser, kommer det mange nok oppfordringer i kommentarfeltet under, skal jeg fortelle hva som skjedde på Blindern da jeg ville over et gjerde etter turneringen...

hits