oktober 2007
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31        
             

Jeg tar imot veddemålet!

26.okt.2007 @ 22:18

Så er lagoppstillingene til eliteserien 2007-08 klare.

Det er alltid et par interessante overganger (se oversikt på bergensjakk.no), men det mangler de helt store overraskelsene.

Oslo Schakselskap blir igjen stor favoritt, og Moss har skaffet seg sin tredje stormester. Men de har bare lov å bruke to av dem samtidig, så fraværet av Hallvard Ådnøy (tilbake til Follo) kan vise seg vel så viktig.

Telioserien 2007-08: Her er laglistene
Les også: Mine tips

Tromsøs Jan Sigmund Berglund har utfordret meg og den lille, eksklusive klubben jeg spiller for, Oslo Vest, til et veddemål:

"... vedder en fin BHB sjakklokke ... på at vi er foran dere på tabellen når serien er over. Jeg kjøper den og bringer den med til siste spillehelga: - vinner vi den betaler dere hva den koster (600) - vinner dere den får dere klokka der og da :) Deal?"

Deal.

Jeg sa at jeg ville til jeg vente til jeg så lagoppstillingene, ikke minst fordi Tromsø-ryktebørsen varslet den ene stjerne-forsterkningen større enn den andre. Det er jo alltid greit å kjenne fakta før man vedder.

Listene viser at Nils Grandelius (2377) er den eneste nye hos Tromsø. Oslo Vest har forsterket med Terje Johansen (2183), som er herdet på førstebordet mot de beste i Østlandsserien i mange år. Siden sjettebordet vårt var svakt i fjor - kan dette vise seg viktig.

Dermed er Oslo rangert på 6. plass med et snitt på de seks øverste på 2297, mens Tromsø har 2250 på 9. plass. Da skal det mye rart før Tromsø sniker seg forbi, og hvis det skjer mye rart, havner nok Oslo Vest i akutt nedrykksfare.

For å vise at vi mener alvor, var Oslo Vest lagt sin første og eneste treningskamp til Nordens Paris neste helg. Tre av oss skal dit for å drikke gull-Mack og se Brann - Tromsø. Vi har utfordret Team Bjørnsen til match - se også Tromsøs egen gjestebok.

image92
Oslo Vest skal spille viktig treningskamp mot denne gjengen

Apropos veddemål: I fjor tippet jeg OSS som suveren vinner. Det var også en del gamblere som satte penger på dem hos Ladbrokes. "Jeg fatter ikke hvem som skal true dem", skrev jeg i dette blogginnlegget.

Akkurat det er kanskje ikke så mye å skryte av, men Jan Sigmund - jeg har vunnet mye sprit i år på at Brann skulle komme foran både Rosenborg og VIF. Jeg tippet også 1. Brann, 2. Viking før seriestart.

Jeg bare nevner det :)


"Nordens schacktidning nummer 1 - Norska Nettavisen"

21.okt.2007 @ 16:42
Sitatet er fra et av de ledende svenske spesialsidene for sjakk, Schackforum.se. 

Det er moro å bli lagt merke til, særlig i utlandet. Det er jo et kjent fenomen at svensker ikke liker å lese norsk eller skryte av nordmenn, så dette var like overraskende som hyggelig.

Det er bare å si takk, takk (det har jeg også per e-post) på vegne av Torstein Bae og meg selv.

Schackforums kommentar falt i forbindelse med omtale av "Espen Lie Norgemästare 2007" den 25. september:

"Som framgår av ett reportage  i Nordens schacktidning nummer 1 - Norska Nettavisen - var upprinnelsen till mötet Norgemästerskapet i Hammar i somras då de aktuella kombattanterna hamnade på samma poäng." 

Etter denne stikkampen fikk vi dessuten en takkemail fra familien Lie - noe vi også satte stor pris på.
 
I tillegg benytter jeg anledningen til å takke alle som har hjulpet oss med bilder til diverse saker. Vi er helt avhengige av gode bilder for å ha en sjanse til å nå forsiden. 


Send oss gjerne tips, bilder og innspill, slik at www.nettavisen.no/sjakk kan bli enda bedre.

Skriv din kommentar under eller send oss e-post på ole.valaker@gmail eller torstein.bae@gmail.com.


hits