november 2007
ma ti on to fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Aftenpostens Dumme Dum

18.sep.2007 @ 18:59
Jeg blar raskt gjennom Aftenposten på morgenen. I dag kom jeg over et innlegg fra Oddvar Aasen, svigerfaren til Simen Agdestein, som het "Sjakk-kritikk med rette".

Det slo meg med en gang - at han gidder! Jeg har sett det før. Hver gang Magnus Carlsen har gjort det stort og Aftenposten er eneste medium i Norge har oversett saken, så er botsøvelsen å trykke et leserinnlegg fra en misfornøyd abonnent.

Så får de et kjekkas-svar av Arne Hole i hans spalte Hole in One.

Nå var det Aasens tur. "Sjakkritikken mot Aftenposten er notert. Om enn ikke på sportssiden", var det knappe svaret.

Og det er faktisk det mest saklige svaret jeg har sett fra den kanten.

For oss som dekker sjakk i andre aviser er det selvsagt bare deilig at Aftenposten er impotent, arrogant og kunnskapsløs. Men Knut Bøckman må jo vri seg i smerte over den fiendtlige innstillingen til "Kongenes spill".

Jeg har tidligere hevdet på denne bloggen at Aftenposten er verstingen i sjakk-klassen.

For VG Nett, VG Papir, Dagbladet.no, Nettavisen, P4 og NRK har alle hatt mye sjakk de siste årene, særlig knyttet til Magnus. Jeg mener mye i forhold til størrelsen på den organiserte sjakken i Norge - selv om sjakkfolk vil alltid mene at de fortjener mer.

I Aftenposten derimot kjemper sjakkspaltist Rune Djurhuus en ensom kamp mot vindmøller. 

Hole, som er veldig opptatt av andres feil - han har i flere år saumfart TV 2 og Nettavisens livefotball-referater i jakt på skrivefeil, tar visst ikke korrekturlesingen så nøye. Bare se Oddvar Aasens innlegg:

"Aftenposten er tydeligvis en vanskelig diskusjonspartner i denne saken, jevnfør Holes "vriåtterfleip", så jeg anbefaler alle sjakkinteresserte å se på Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".

Aasen har åpenbart prøvd å skrive www.sjakk.no eller liknende, men sensuren/korrekturen til Hole har  erstattet url-en med "Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig".

Internett er visst litt for nymotens for 60-åringer i papiraviser.

Jeg har ikke fått med meg hva den nevnte vriåtter-fleipen handler om. Men hvis Hole har klart å sammenlikne Magnus Carlsen med en vriåtter-spiller, så er det jo fascinerende dårskap.

Det er som DeLillos synger: Her kommer Dumme Dum.

For øvrig har jeg mange journalistkolleger som er fascinert av og liker å spille sjakk. Det er også mange som ler av og håner sjakk og sjakkspillere, som Hole.

Det er greit nok, men de andre har ikke ropert eller behov for å vise hele verden sin aversjon.

PS! Jeg ser på Google at Hole er en "bandymann" - en ufattelig kjedelig mini-idrett. Så er det sagt. Bare tenk om jeg skulle sitte i Aftenposten og lire av meg akkurat det et par ganger i året - det hadde blitt trist for alle i lengden ...

Et utrolig selvmål

30.aug.2007 @ 19:33

I sjakk kan du være best i seks timer, men akkurat som i fotball er det mulig å ødelegge alt på et øyeblikk.

Det aller verste er selvmål. I sjakk heter det selvmatt.

Bare spør Trond Gabrielsen, som i likhet med lillebror Stig spiller i IX Open Internacional d'Escacs de Sants som pågår i Barcelona nå.

Jeg tror alle som har spilt en stund vet hvordan dette føles:

image89

Unge Gabrielsen er hvit mot en 2500-spiller og står bonde over i sluttspillet.

Teksten i mobilmeldingen som tikket inn sent på kvelden var "Du greier sikkert å finne mestertrekket her"

Hvit står i sjakk, så det er ikke veldige mange alternativer. Trond liker å gå fremover på banen, så det tok meg et halvt sekund å se 60. Ke5?? Ke7 og f7-f6 matt følger.

Ke5 er en typisk lynsjakke-tabbe, en sånn som du oppdager sekundet etter at du har satt ned brikken. Siden dette skjedde i det 60. trekket, antar jeg at det også var tidsnød med i bildet.

Like typisk er det at en ulykke ikke kommer alene. Supertabben satt nok i bakhodet fortsatt da Oslo Vests høvding tapte i runden mot en lavere rangert spiller.

Dermed var han bare 3 av 6 poeng. Det er for lite til å drømme om reprise på det overraskende IM-nappet (hans eneste) fra nettopp Barcelona for to år siden.

Eirik Gullaksen, som også spiller i turneringen, skriver på bergensjakk.no:

"Brødrene Gabrielsen har forøvrig hatt dårlig uttelling i et par partier. Trond gikk matt midt på brettet i et trolig vunnet sluttspill mot IM Jaime Alexander Cuartas (COL 2504) i runde fem, mens Stig måtte nøye seg med remis i et vunnet sluttspill mot IM Renier Gonzalez (USA 2456) i runde 6."

Likevel har lillebror 4,5 poeng av 6 - sjekk resultatene hans her. Kanskje det er hans tur til å ta napp?

Det er også 10 direktesendte partier hver dag fra kl.16.30.


Her røk stormesternappet

28.jul.2007 @ 22:43
Jeg rigget meg foran PC-en for å følge en stor norsk livesjakk-dag, men ble raskt skuffet.

Magnus vant jo igjen, men fra Danmark fikk vi noe som liknet på en dårlig skrekkfilm der du vet slutten.

Med remis ville Torstein Bae slå til med stormesternapp. Hadde bare den lille bonden på c6 holdt seg på plassen sin ... 

En liten tue kan velte stort lass - bare se her:

image71

Torstein har spilt 4 - Sd7-varianten i klassisk Caro-Kann, og stillingen etter hvits 13 trekk er tjukk teori. Jeg fant ikke mindre enn 385 partier i denne stillingen på onlinebasen til Chessbase.

Men 13 - c5 har bare skjedd en gang. De fleste gjør lang rokade eller Lb7. 

Forklaringen kom raskt: 14. dxc5 Dxc5 15. Lb5+ Kf8 med et plagsomt og varig initiativ.

Slik lød Torsteins egen forklaring på SMS: "Trodde han burde spille Se5 før han rokerte. Så jeg skulle straffe hans unøyaktige spill :)".

Han tar i hvert fall den grusomme tapet med humør.

Problemet er at svart ikke får koordinert brikkene - kongen på f8 lager krøll. Det prøvde Torstein å rette opp med en meget kreativ manøver:

image72

Hvor mange spillere (ved sine fulle fem) ville vandret med kongen fra f8 til f6 i de to neste trekkene her?

Shredder 10 så faren og straffen umiddelbart - hvit flytter hesten til h4 og så bonden til f4. Så er det krise.

Etter 29 trekk, der kongen endte opp som slaktoffer på e5, var det på tide å strekke labb.

"GENDREVET FULDSTÆNDIGT"

Stort bedre gikk det ikke med Kjetil Lie, som var oppe og luktet på tittelen Nordisk Mester etter tre strake seire.

Kommentator på stedet, Sune Berg Hansen, oppsummerer partiet lakonisk på Politikens hjemmeside:

"I. Khenkin - K. Lie
Sorts tvivlsomme åbningsspil 9...De7+?! og 12...Lf5? blev gendrevet fuldstændigt."

Den lille trøsten for det norske publikummet var at Jon Ludvig Hammer kranglet seg til en remis mot den ferske Sverige-mesteren Tiger Hillarp Persson.

Det så ut som Jon Ludvig levde i beste velgående etter åpningen, men ved overgangen til et tårnsluttspill tusket svensken til seg en bonde. Det holdt likevel til poengdeling.

image74
Joachim Thomassen har imponert mot antatt sterkere motstandere

NESTEN-NAPP

Lengre nede på bordene slo Joachim Thomassen (16) til igjen. Han banket Islands store håp Bragi Thorfinnsson og la på til 6,5 poeng av 9. Det er like mye som Kjetil Lie.

Stavanger-gutten er svært nær et IM-napp. Med remis i siste runde har han prestert finfine 2459. Men han trenger tre IM-er, og har bare møtt to.

Fortsetter han i samme stil, blir det uansett ikke lenge til neste sjanse byr seg.

Følg 10. og siste runde LIVE fra kl 10. Både Jon Ludvig Hammer og Kjetil Lies parti vises på hjemmesiden.


Gi NM til Bergen!

05.jul.2007 @ 21:38
Det er ganske utrolig at Norges nest største by ikke har arrangert Landsturneringen siden 1977.

Riksdekkende TV kom til byen før sjakk-NM.

Vi prøvde å gjøre noe med saken for 13 år siden. Jeg var med på en søknad i 1994, men Alta vant. At det ga 200 færre deltakere, spilte ingen rolle for delegatene som fikk seg en ferietur til det eksotiske nord.

Jeg sa fra at det ville bli veldig lenge til neste gang Bergen søkte hvis delegatene stemte "feil".

Nå har Bergen endelig søkt igjen. Jeg kan berolige alle med at jeg ikke er involvert denne gangen. Hordaland sjakkrets står bak, med støtte fra klubbene i kretsen. Bergens Schakklub med Eirik Gullaksen i spissen vil være sentrale i arbeidet, formoder jeg.

Les hele søknaden her

Spillested blir Haukelandshallen - en storstue for blant annet håndball, volleyball, basketball, turn og boksing - som har god plass til alle på ett gulv.

Hallen ligger like ved Brann stadion sør for Bergen sentrum, og du kan også se Brann trene på Nymark like ved.

Fredrikstad vil også ha NM i 2009. Det er mange dyktige og ivrige folk i plankebyen. Men Fredrikstad hadde NM senest i 2003. Moss har også hatt det nettopp, så denne må jo være en enkel sak.

OPPDATERING: Tromsø har også søkt i siste liten. De vil ha NM, nordisk mesterskap og junior-VM i løpet av 3 uker. Høres ut som en sikker oppskrift på å brekke nakken ... Se søknaden på Tromsøs hjemmeside.

Og valget, ja det skjer på forbundets kongress på Hamar søndag.

Ikke stem feil igjen.

Sjakkens salt

02.mai.2007 @ 19:19
En gang i måneden inviterer Henrik Wrangell, i gamle dager en grossist i NM-gull med skolelaget til Ila, til lynsjakk hjemme hos seg selv.

Dette passer utmerket for meg - det er sosialt, du kan ta en øl, kjappe kommentarer hagler (tirsdag ble jeg "bloggeren fra helvete" midt i en Caro-Kann), og egne ratinglister gir et skinn av alvor og prestisje.

Noen vil kanskje si at slike aktiviteter truer det organiserte sjakklivet, jeg tror ikke det er noen motsetning i det hele tatt, og du like gjerne si at kafesjakk og uhøytidelig kappestrid i det private er sjakkens salt*.

Tirsdag hadde unge Wrangell for en gangs skyld stengt tappekranen, men likevel stilte et sterkt 6-mannsfelt med GM Leif Erlend Johannessen og Hallvard Ådnøy i spissen.

Men den var klarest i hodet, var faktisk ikke stormesteren, men nok en gammel helt fra Ila, Hugo Østerberg. Jeg kom faktisk på delt andreplass sammen med Leffi. Det forteller vel bare at i lynsjakk er alt mulig.

Det ble spilt dobbeltrunde som til de fremmøttes plage skred et stykke ut i 1. omgang av Liverpool - Chelsea. Fotball skal man ikke tulle med. Som den legendariske Liverpool-manageren Bill Shankley sa:

"Noen tror fotball handler om liv og død. Jeg kan love deg at det er mye viktigere enn det".

Det er den selvproduserte lynsjakkratingen Wrangell lager også. 15 spillere er med på listen, med rating fra 2660 til 1970. Leif Erlend topper, selvsagt.

Jeg er på en delt fjerdeplass med 2590 - naturligvis kraftig overratet. For å sitere hjernen bak listen: "Den nye, sjokkerende ratinglisten er på oppfordring regnet ut basert på sentralbankens prinsipp om inflasjonskontroll".

Gid det hadde vært sånn i det virkelige ratinglivet...

(* Salt er en del av alle menneskers liv. Det er unnværlig i maten, kroppen, ja, for selve livet. Derfor omtales det ofte som "livets salt")

Rush og Krush til Gausdal

21.feb.2007 @ 10:13
Det skjer spennende ting på Gausdal i april. Primus motor Hans Olav Lahlum har lokket hele 70 deltakere til høyfjellet. Sjekk listen her. Du kan melde deg på helt til 1. april.

Jeg har vært på Gausdal mange ganger - første gang under Landsturneringen i 1985! Denne gangen krasjer det med jobbskifte samme mandagen som Gausdal Classic starter.

Men jeg tar gjerne imot forslag på turneringer i det store utland (skriv kommentar under) - det er på tide på å spille litt igjen før jeg glemmer reglene...

En av de påmeldte til Gausdal er Irina Krush, særlig kjent fra matchen Kasparov vs verden hos MSN i 1999.

Irina Krush
Mange mannlige sjakkspillere har et "Krush" for denne damen

Irina - den gang bare 16 år - var en av ekspertene som ga råd. I det 10. trekket foreslo hun en forbløffende nyhet som verdenslaget stemte inn. Kasparov sa senere at han mistet kontrollen, og at han ikke var sikker på om han ville vinne eller tape.

Matchen endte i et antiklimaks. Pga tekniske problemer fikk verdenslaget aldri se Irinas forslag til de 58. trekket. Det endte med at laget valgte et svakt trekk og Kasparov vant raskt.

Les mer om Irina på Wikipedia

PS! Ser også at Oslo Vest er representert på høyfjellet med Stein Arild Aarland. Nå må du være forsiktig, Stein, du var jo helt matt av all sjakken da du kom ned fra Gausdal i fjor...

Hå-hå-h6

15.feb.2007 @ 21:59
Vår svenske venn Emanuel Berg har fått en grusom start i Aeroflot Open med to strake tap.

Han har spilt mye i det siste. Kanskje for mye. Det gikk i hvert fall galt da han prøvde samme finten i Moskva som han lyktes med i Corus i januar mot søte Nadezhda Kosintseva.

Fransk h6
Rettelse: Det var ikke en svenske som fant opp dette løskruttet

Emanuel gjentok det friske 3 - h6 i fransk åpning mot Zoltan Almasi (2669). Dumdristig mot en superstormester som også ser ut som en jugoslavisk leiemorder. Etter 33 trekk var Emanuel slakt - se partiet her, og han mistet nok appetitten på h6 for en lang stund.

Dette gir meg sjansen til å rette opp en feil her på bloggen. 3 - h6 er nemlig ikke så kreativt som jeg trodde.

Jeg fant ingen partier med 3... h6 i onlinebasen til Chessbase, og hevdet at trekket aldri var spilt før.

Men:

Eirik Gullaksen sendte meg like godt en fil med ni partier i varianten, særlig av stormestrene Emmanuel Bricard (2467) og Nikolay Legky (2461).

Gullaksen skrev: "Denne åpningen ble mye spilt i 2004 til 2006 grunnet en arikkel i New In Chess ... Online-databasen til ChessBase gir jeg ikke mye for ... Både jeg og Kjetil Stokke så en del på denne åpningen i fjor vinter."

Så da skulle det være oppklart.

PS! To nordmenn er også med i Aeroflot Open. Det er Andreas Esbensen og Tron Walseth som spiller i gruppe C for spillere ratet under 2200. Følg med på deres blogg fra Moskva her.

Stor respons på Torsteins quiz

09.feb.2007 @ 14:42

Torstein Bae har laget en premie-quiz med seks spørsmål på Nettavisens sjakkside. Onsdag ettermiddag var det kommet inn hele 45 svar. Fristen for å svare er fredag.

Blir quizen for lett for deg, anbefales Ivar Arekletts 2149 spørsmål om regler, begreper, åpninger, spillere, klubber, tidsskrifter, turneringsresultater, mattoppgaver, historie osv. Det må ligge et enormt arbeid bak - klapp, klapp, Ivar.


Valhall for liksomklubber

01.feb.2007 @ 10:20
Debatten om liksomklubbene, de etter hvert mange små klubbene skapt av vennskapsbånd og geografisk identitet, har ført til forslag om en eksklusiv mannjevning.

Det betyr at Team Bjørnsen, Oslo Vest, SK 96, SOSS og Black Knights kan være med. Altså er nord, vest, sør og øst dekket. 

Sjakk / ølbrett
Et passende brett til anledningen

Navnet må bli liksom-Valhall. Valhall er sjakk + øl. Den som drikker mye, blir belønnet. Alle begynner i sin offisielle ratingklasse. Uratet = klasse 5. 

Per tredje påbegynte øl går du ned en klasse. Samme klasse betyr 10 mot 10 minutter, en klasse forskjell 13-7, to klasser 15-5 osv. Seks klasser forskjell og du har vunnet på walkover. 

Den store kunsten er å drikke mer enn alle andre, men ikke bli så full at sjakken bare blir tull.

Som vinner av Valhall både i Bergen og Oslo drister jeg meg til en liten vurdering av kandidatene:
 

* Det er mange tapte hjerneceller og en unge siden de gylne tidene med ribbeinsbrudd og knuste kneskåler, så jeg avskriver meg selv i favorittsjiktet denne gangen.

* Den bunnløst store favoritten er Lars Even Andersen, en mann med stor kapasitet.

Lars EvenHer er favoritten

Lars Even er også en legendarisk Valhall-dommer. Under en 100 liter øl-turnering rundt år 2000 parret han en rekke spillere flere ganger! Det minnet om Grevinnen og Hovmesteren, han som både skulle jobbe og drikke...

* Thomas Robertsen har vært ute en vinternatt før, og klubbkamerat i Team Bjørnsen, Sven Wisløff, er heller ikke tapt bak en ølvogn. Teamets sjef Jussi Pedersen vil starte med en enorm fordel på klokken.

* Vi er også spente på Bjørnar Byklum (SOSS) som vant superlyn i OSS senest tirsdag. Klubbkameraten Bjarte Leer-Salvesen derimot vil nok lide under at mesterspillere har en klasses handicap mot eliten.

* Oslo Vest er nok et hakk bak, men se opp for Stein Arild Aarland. Han har refleksene i orden og hemmeligheten i Valhall er å unngå store brølere.

* Vi har også en liten outsider i Torgeir Holen (klasse 1), som drar fordel av handicap. Klasse 1 er en veldig gunstig klasse i Valhall - du får f.eks allerede fra start av 15-5 mot eliten.

PS 1: Jeg tror forresten Helge Nordahl ligger tynt an - han slet litt på Blindern sist uten at vi skal rippe opp i detaljene, hehe...

PS 2: Apropos fadeser, kommer det mange nok oppfordringer i kommentarfeltet under, skal jeg fortelle hva som skjedde på Blindern da jeg ville over et gjerde etter turneringen...

To fiender - en video

27.jan.2007 @ 17:58
Veselin Topalov, som selv beskyldte Vladimir Kramnik for å ha en computer på do under VM-matchen i fjor høst, utsettes nå for meget alvorlige beskyldninger i en av Tysklands største og mest respekterte aviser. 

Les den forbløffende artikkelen om hva som skal ha skjedd under Corus-turneringen - oversatt til engelsk av Chessbase:

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3633

Det er heller ikke første gangen Topalov er under mistanke for juks. Det har dukket opp jevnlige rykter de siste årene, men aldri så konkrete som denne gangen.

I dag møtte for øvrig Topalov Kramnik. Det ble remis og bulgaren fikk ikke revansje mot den nye verdensmesteren.

VIDEO: Se starten fra Topalov - Kramnik. De håndhilste ikke, noe som er en uskreven regel sjakk.

Her lukter det skandale

27.jan.2007 @ 14:12

Se dette brevet fra Lotteritilsynet 19. januar: http://tromsosjakklubb.com/2007/lotteritilsynet.pdf

Over 500.000 automat-kroner som ifølge loven var øremerket ungdomsarbeid i en liten sjakklubb i nord, er tilsynelatende brukt på helt andre ting.

- Et alvorlig brudd på Lotteriloven, sier tilsynet.

«Ren rutine», svarer lederen for foreningen: http://www.altaposten.no/nyheter/article71995.ece

Man bør jo ta forbehold om naturlige forklaringer, slik tilsynet sier. Men jeg har selv sett et innlegg på nettet der et medlem røpet at de bl a har brukt pengene på øl til de voksne (!). Innlegget ble senere slettet.

Vel, du trenger ikke å være spåmann for å skjønne at denne saken vil få et etterspill juridisk og sikkert også på sjakk-kongressen. Får ikke tilsynet en god forklaring, blir det månelyst.


En pinlig sak

20.jan.2007 @ 13:04
Det har vært så mye tull med Norsk Sjakkblad det siste året at forbundet har funnet en ny redaktør, og mens skiftet pågår får vi en offentlig skittentøyvask om hvem som er skyld i de grove forsinkelsene.

Siste 2006-nummer er nå endelig klart - last det ned her

Norsk Sjakkblad - forside
Er dette bladet vanskelig å lage?

Jeg kjenner hovedpersonene godt, så jeg synes det er både trist og unødvendig. Saken burde aldri kommet ut, det er særlig ødeleggende i et så lite miljø som sjakk-Norge.

Ja, jeg burde knapt skrevet om det her på bloggen, men katten er ute av sekken og mange mener mye, så er kommer et par prinsipielle betraktninger.

Det er fristende å dra parallellen til Valla, men her var det faktisk sjefen som angrep først, nemlig redaktør Hans Olav Lahlum. Man kan på et vis forstå hvorfor. Men en leder skal ikke skjelle ut underordnede offentlig - uansett (selv om Yssen ikke leste dokumenter og ga jevnt over blaffen).

Lahlum gikk ut på Bergens Schakklubs før jul og la all skyld på «teknisk ansvarlig». Han valgte den mest besøkte sjakk-nettsiden i landet. Og det ble ekstra ille fordi han ikke navnga Tarjei Svensen.

Det var som om Svensen hadde gjort noe svært alvorlig som krevde anonymisering, samtidig som han alle visste hvem teknisk ansvarlig er - de som ikke visste kunne lett sjekke det i bladet.

Om sjefredaktøren i Nettavisen skulle henge meg ut offentlig etter en tabbe, ville vært helt uakseptabelt. Feilen var min, selvsagt, men utad er det redaktørens ansvar (også juridisk) og bak husets fire vegger ville jeg fått smake pisken uansett.

Torsdag tok Tarjei Svensen til motmæle på Molde sjakklubbs hjemmeside som han bestyrer:

"Det er selvsagt hovedredaktørs ansvar at bladet kommer ut tidsnok, men teknisk ansvarlig har ingen problemer med å ta deler av skylden dersom dette sees som en nødvendighet ... Ansvarsfordelingen kunne godt vært noe klarere fastsatt og jobben som den tekniske ansvarlig stod for var mye, mye større enn det som ble avtalt på forhånd".

Uthevingene er mine. Dette er et kraftig spark tilbake som avdekker større problemer enn en person som ignorerte tidsfristene. 

Til selve innholdet i saken kan jeg si at jeg har selv laget mange utgaver av Førsteraden og vet hvilke helvete det kan være med udugelige folk på trykkeriet, stramme tidsfrister, C-post osv. Jeg vet også at man må ha full konsentrasjon for å få bladet ferdig til riktig tid.

I gamle dager var en deadline en absolutt frist som man la opp alt arbeidet etter. I papiraviser kan man få bøter av trykkeriet hvis en avisside blir levert for sent.

Så når Tarjei Svensen skylder på deadline, har jeg null forståelse. Deadline er hellig, den kan ikke tilpasses arbeidernes private behov og ønsker. Og andre har klart å levere bladet i tide.

Alt dette har uansett ført til at sjakkbladets posisjon er svekket. NSb er blitt som Dagbladet - du trenger det ikke lenger. Du savner det ikke. Du forventer at ikke at det skal komme med noe nytt og interessant.

Vi hadde f.eks dekket Simen-Magnus-matchen inn og ut på Nettavisen, med partier og analyser, bilder og reaksjoner - to måneder før det samme sto i sjakkbladet.

En god ting kunne komme ut av dette hvis forbundet nå forstår at de enten må legge ned bladet eller legge det ut PDF og spare store trykke- og portoutgifter. Og 3 ukers postgang.

Slik gikk det med NTG i Budapest

15.jan.2007 @ 18:58
NTGs strandhogg langs Europas mektigste elv Donau, i Budapest, pågikk fra 5. til 13. januar. 

De unge vikingene hadde nok tenkt å røve til seg mer rating enn de klarte, men de fleste dro hjem med gevinst.

BudapestDampende hett i Budapest

Best var ikke uventet Ørnulf Stubberud med en prestasjon på 2242, mens Ellisiv Reppen imponerte med 1,3 poeng over forventet.

Slik gikk det med de 12 norske (reiseleder Simen Agdestein spilte ikke):
                        
Navn Poeng Rating Snitt  Endring
Stubberud, Ørnulf           5.5  2196 2242 +0.60
Kvisla, Johannes Luangtep   5.5  2134 2170 +0.46
Haugstad, Espen             5.0  2015 2083 +0.59
Reppen, Sigmund             4.5  2109 2025 -0.91
Hagen, Anders Gjerdum       4.5  1965 2050 +0.64
Edvardsen, Ingar            4.5  1945 2027 +0.73
Reppen, Ellisiv             4.0  1899 2049 +1.30
Lindsoe, Fredrik-Aunan      4.0  2014 1938 -0.81
Hagen, Brede                3.5  1990 1998 +0.07
Munz, Jostein               3.5       1839  1839 (ny)
Jacobsen, Maria Pitz        3.0  1849 1808 -0.35
Agdestein, Einar            3.0       1616  1616 (ny)

Se hele resultatlisten her
Les også: Slik ble NTG Sjakk til

Gellert Papp (2335) - som jeg faktisk har slått i mine bedre dager og som likner forbløffende på John Cusack fra f.eks High Fidelity - vant hele turneringen med en prestasjon på hele 2592. Da er han cirka 1000 poeng bedre enn meg nå ... :)

PS! Hvis du vil spille i Budapest, kontakt Laszlo Nagy - alias MrFirstSaturday - på nettet eller send e-post til firstsat@hu.inter.net. Han arrangerer turneringer som starter første lørdag i hver måned.

hits