juni 2007
ma ti on to fr l s
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Her er litt moro

03.apr.2007 @ 17:39
Sk p chess p YouTube, og du fr 4210 treff p 0,99 sekunder.

En litt uvanlig simultan
Jeg fant, jeg fant

Jeg har tidligere vist Miss Iceland som spiller overraskende bra sjakk.Du kan ogs finne en videosom begynner med en helt vanlig sjakk-simultan, men s utarter det med dater og slagsml.

I bakgrunnen hrer du bde musikk og lattermaskiner, s det er tydeligvis produsert for en eller annen TV-kanal. Hele 47.000 mennesker har klikket seg inn p videoen.

Se selv: http://www.youtube.com/watch?v=PdMzP3-P6rM

Hva er din favoritt-video? Gi meg lenken i kommentarfeltet under:

VIDEO: Er nr 1 i sjakk en juksemaker?

14.feb.2007 @ 12:06

Dette videoklippet ryster sjakkverdenen. Nummer 1 på verdensrankingen, Veselin Topalov, blir nå etterforsket for juks. Se klippet og døm selv:

http://www.youtube.com/watch?v=Xz727X0PSmo

I videoen gjør Topalovs manager Silvio Danailov rare håndbevegelser og prøver å oppnå øyekontakt med sin spiller, før han raskt går ut av lokalet for å bruke mobilen.

Corus - Danailov
Hva driver Silvio Danailov med her?

Videoen er tatt av en hollender under Corus-turneringen i januar, der også Magnus Carlsen var med.

Nå er ikke Danailov noe orakel i sjakk, men spørsmålet er han mottar computer-trekk per mobil og så formidler disse videre til Topalov gjennom kodete beskjeder.

Både spillerforeningen og verdenssjakkforbundet FIDE har varslet etterforskning. Ikke så rart, ifølge flere kilder tror nå omtrent hele verdenseliten at Veselin Topalov jukser regelmessig.

Topalov har vært under mistanke lenge. Men det tok ikke fyr før sjakkmesteren og journalisten Martin Breutigams detaljerte avsløringer i Süddeutsche Zeitung nylig. Denne avisen er ikke akkurat er noe sladreblad a la "Gravid Mette-Marit bortført i UFO", men en av Tysklands største og mest respekterte aviser.

Russiske Kommersant fulgte denne uken opp med et oppslag der de nærmest korsfester Topalov.

Det gjør de med bakgrunn i nye videobevis, og et lite poeng er at videoen stammer fra en annen runde (den 11.) enn de to Breutigam beskrev.

Også Simen Agdestein omtaler saken i sin spalte i VG onsdag. Interessant, siden Simen har erfaring fra verdenstoppen, men også fordi han tidligere har sagt til meg at han ikke tror noen jukser på høyt nivå. Rett og slett fordi det ikke er mulig. 

Har du endret mening nå, Simen?

Magnus og Topalev
Veselin Topalov studerer Magnus Carlsens stilling i partiet mot Topalovs erkerival Vladimir Kramnik i Corus

Og Danailov? Jo, han avviser alle påstander. Han kan ikke huske hva han gjorde i Nederland. Han truer nå med å saksøke den tyske journalisten og andre som prøver å "sverte Topalovs rykte".

En skjebnens ironi er at Veselin Topalov og hans klovnehoff selv beskyldte verdensmester Vladimir Kramnik for å ha en computer på do under VM-matchen i fjor. På andre kjenner man seg selv?

Les også: To fiender - en video


En van-vittig video

31.jan.2007 @ 11:22
Jeg føler meg bokstavelig talt truffet av denne morsomme snutten fra Team Bjørnsen (tekstet for søringer):

http://www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&=uk&code=caf79be9e3803c782b6b856a323325eb


Team Bjørnsen - film

For etter skandale-innsatsen min mot Moss i Telioserien pusser Don Trond vel pistolen...

hits